Žal u Cedeviti: Neuspješna sezona!

Mladen Veber otvoreno je u razgovoru za "Jutarnji list" sabrao svoje utiske nakon poraza od Zvezde.

Košarka 25.03.2016 | 08:20
Žal u Cedeviti: Neuspješna sezona!

Košarkaši Cedevite spuštenih glava napustili su zagrebački Dom sportova u utorak, eliminisani iz dvomeča koji je u najvećoj meri i jednima i drugima određivao uspešnost ove sezone, bez obzira na plasman oba tima u Top 16 Evrolige.

Cedevita je ove sezone pokazala da ima snažan sastav, da igra jako organizovano i da je u stanju da se suprotstavi i favoritima - pogotovo na strani, jer je van Zagreba pobeđivala Efes, Armani, ali i Crvenu zvezdu Telekom.

Međutim, u najvažnijem periodu takmičarske godine, hrvatski šampion ostao je bez snage da nastavi u istom ritmu, pa je upao u seriju loših rezultata, koja i dalje traje.

Počev od gostovanja Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru, 25. februara, a zaključno sa sinoćnom utakmicom protiv Zvezde, ekipa Veljka Mršića doživela je sedam poraza u poslednjih osam utakmica.

Neuspehom na gostovanju Partizanu, Cedevita je ostala bez šanse da uđe u polufinalnu seriju sa prednošću domaćeg terena. Zatim se porazima od Darušafake, Unikahe i Zvezde oprostila i od borbe za četvrtfinale Evrolige, s tim da je prošle nedelje pokušala da treći put ove sezone pobedi Efes i da iznenadi u Turskoj, ali je posustala u finišu.

U protekla 24 sata, razjašnjeno je da će Cedevita sledeće godine igrati u Evrokupu i da prvi put od 2013. neće učestvovati u borbi za titulu regionalnog prvaka, u koju se Zvezda plasirala dvokorakom.

Zbog toga, direktor Zagrepčana Mladen Veber izjavio je u Domu sportova:

"Žalostan sam, beskrajno sam tužan, ali Crvena zvezda je večeras bila bolja. Ne mogu reći ništa drugo osim da smo imali premalo raspoloženih igrača, te kako je rezultat zato bio takav. Rekao bih da smo polufinale izgubili u Beogradu. Sve bi bilo drugačije da smo pobedili u prvoj utakmici, a trebali smo", izjavio je on "Jutarnjem listu".

Upitan da izvuče zaključak iz ove sezone, s obzirom na to da Cedevita nije napravila najavljivani iskorak na regionalnoj sceni, objasnio je:

"Prerano je za ocenjivanje, ali iz perspektive ciljeva koje smo letos zacrtali, ova sezona je neuspešna. Ne treba od toga bežati. Zacrtali smo korak više, a u regionalnoj ligi smo napravili korak unazad".

U teškoj večeri za svoj klub, našao je i jedan pozitivan utisak - punu dvoranu Doma sportova.

"Imali smo krcatu dvoranu i lepu atmosferu, ali ipak mi je malo žao zbog toga što nije ni blizu atmosfere kakva vlada u Beogradu", podvukao je Veber.

Cedevitu do kraja Top 16 faze Evrolige očekuju utakmice protiv Fenerbahčea u Zagrebu, Panatinaikosa u Atini i Crvene zvezde Telekom na istom mestu gde su se i sinoć sreli. Potom će se posvetiti domaćem prvenstvu i pravljenju planova za novu sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar