АБА - Термини финала: Заокружен крај априла!

Иако још није дефинитивно одређено када ће финалисти регионалне лиге заиграти серију за титулу, намеће се закључак да ће почети 25. априла.

Кошарка 24.03.2016 | 21:00
АБА - Термини финала: Заокружен крај априла!

Доминација српских тимова плеј-офом овосезонске АБА лиге заокружена је у уторак, када се и Црвена звезда Телеком без пораза пласирала у серију за титулу, а тамо је већ чека Мега Лекс, који је такође двокораком ушао у финале, елиминисавши Будућност.

С обзиром на то да ни на сајту регионалног такмичења још није дефинитивно одређено када ће бранилац титуле и освајач Купа Кораћа заиграти за наслов првака, још не постоји званични термин почетка те серије.

Пре свега, њен старт зависиће од обавеза Црвене звезде Телеком у Евролиги, где је надомак уласка међу најбољих осам, што би утицало и на календар регионалног такмичења.

Под условом да се Звезда пласира у Топ 8, што се чини извесним, финална серија почеће 25. априла и играће се најкасније до 5. маја.

У случају да тим Дејана Радоњића изгуби све три наредне евролигашке утакмице и да испусти пласман, "јадранско" финале почеће 11. априла и играће се најкасније до 17.

Завршна серија игра се по систему домаћинства 2-2-1, а шампион ће постати први тим који оствари три победе. Предност домаћег терена има Црвена звезда Телеком, на основу пласмана на табели уочи доигравања.

Коментари / 0

Оставите коментар