ABA - Termini finala: Zaokružen kraj aprila!

Iako još nije definitivno određeno kada će finalisti regionalne lige zaigrati seriju za titulu, nameće se zaključak da će početi 25. aprila.

Košarka 24.03.2016 | 21:00
ABA - Termini finala: Zaokružen kraj aprila!

Dominacija srpskih timova plej-ofom ovosezonske ABA lige zaokružena je u utorak, kada se i Crvena zvezda Telekom bez poraza plasirala u seriju za titulu, a tamo je već čeka Mega Leks, koji je takođe dvokorakom ušao u finale, eliminisavši Budućnost.

S obzirom na to da ni na sajtu regionalnog takmičenja još nije definitivno određeno kada će branilac titule i osvajač Kupa Koraća zaigrati za naslov prvaka, još ne postoji zvanični termin početka te serije.

Pre svega, njen start zavisiće od obaveza Crvene zvezde Telekom u Evroligi, gde je nadomak ulaska među najboljih osam, što bi uticalo i na kalendar regionalnog takmičenja.

Pod uslovom da se Zvezda plasira u Top 8, što se čini izvesnim, finalna serija počeće 25. aprila i igraće se najkasnije do 5. maja.

U slučaju da tim Dejana Radonjića izgubi sve tri naredne evroligaške utakmice i da ispusti plasman, "jadransko" finale počeće 11. aprila i igraće se najkasnije do 17.

Završna serija igra se po sistemu domaćinstva 2-2-1, a šampion će postati prvi tim koji ostvari tri pobede. Prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda Telekom, na osnovu plasmana na tabeli uoči doigravanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar