Турци стигли у посјету Лозничанима

Делегација истанбулске општине Малтепе у Турској од јуче је у тродневној, узвратној посети Лозници.

Србија 23.03.2016 | 18:02
Турци стигли у посјету Лозничанима

На пријему код градоначелника Видоја Петровића и сарадника из Скупштине и Градског већа, у срдачној атмосфери, потписан је протокол о сарадњи два пријатељска града са намером да се она нарочито ојача у сфери привреде.

Петровић је изнео задовољство што ће ускоро из Истанбула у Лозницу стићи инвестициони капитал фирме „Минтеи“ која ће овде започети конфекцијску производњу за тржиште Европске уније. Он је подсетио да под једнаким условима сви инвеститори имају подршку - и локалне самоуправе и владе Србије на челу са премијером Александром Вучићем.

Канан Данер, заменица председника општине Малтепе, пренела је поздраве свог руководства и најавила да ће један од првих корака добре сарадње бити августовска промоција наше културе, уметности, фолклора и кухиње у метрополису на Босфору.

Крајем септембра или у октобру, како је рекла Канан, Истанбул треба да буде домаћин међународне Конференције за дијалог. Она ће окупити четрдесет земаља у вези са решавањем избегличке кризе па ће, рекла је, организаторима бити драго да се раду овог скупа прикључи Лозница.

На састанку дванаесточлане делегације руководства Малтепеа са привредницима у Спортском центру „Лагатор“ представљени су потенцијали Лознице, а сутра ће гости боравити у Специјалној болници у Бањи Ковиљачи.

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А казу

23.03.2016 17:05

Ситно коло до кола, тресло се до Стамбола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

23.03.2016 18:59

Браћа по крви.

ОДГОВОРИТЕ