Turci stigli u posjetu Lozničanima

Delegacija istanbulske opštine Maltepe u Turskoj od juče je u trodnevnoj, uzvratnoj poseti Loznici.

Srbija 23.03.2016 | 18:02
Turci stigli u posjetu Lozničanima

Na prijemu kod gradonačelnika Vidoja Petrovića i saradnika iz Skupštine i Gradskog veća, u srdačnoj atmosferi, potpisan je protokol o saradnji dva prijateljska grada sa namerom da se ona naročito ojača u sferi privrede.

Petrović je izneo zadovoljstvo što će uskoro iz Istanbula u Loznicu stići investicioni kapital firme „Mintei“ koja će ovde započeti konfekcijsku proizvodnju za tržište Evropske unije. On je podsetio da pod jednakim uslovima svi investitori imaju podršku - i lokalne samouprave i vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kanan Daner, zamenica predsednika opštine Maltepe, prenela je pozdrave svog rukovodstva i najavila da će jedan od prvih koraka dobre saradnje biti avgustovska promocija naše kulture, umetnosti, folklora i kuhinje u metropolisu na Bosforu.

Krajem septembra ili u oktobru, kako je rekla Kanan, Istanbul treba da bude domaćin međunarodne Konferencije za dijalog. Ona će okupiti četrdeset zemalja u vezi sa rešavanjem izbegličke krize pa će, rekla je, organizatorima biti drago da se radu ovog skupa priključi Loznica.

Na sastanku dvanaestočlane delegacije rukovodstva Maltepea sa privrednicima u Sportskom centru „Lagator“ predstavljeni su potencijali Loznice, a sutra će gosti boraviti u Specijalnoj bolnici u Banji Koviljači.

BN TV (V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A kazu

23.03.2016 17:05

Sitno kolo do kola, treslo se do Stambola.

ODGOVORITE
Name

Don

23.03.2016 18:59

Braća po krvi.

ODGOVORITE