Терористи противницима обећавају црне дане

"Обећавамо државама које су део коалиције против Исламске државе да ће због своје агресије на нас доживети црне дане. Оно што следи биће још горе!", каже порука ИСИЛ-а.

Свијет 23.03.2016 | 14:40
Терористи противницима обећавају црне дане

Исламска држава преузела је одговорност за јучерашње нападе у Бриселу, известила је новинска агенција Амак, блиска ИСИС-у.

Борци Исламске државе у уторак су извели низ бомбашких напада експлозивним направама причвршћеним за појасеве, а циљ су били ваздушнаа лука и централна станица подземне железнице – објавио је Амак.

Напади су уследили четири дана након што је бриселска полиција ухватила главног осумњиченог за нападе које су чланови џихадистичке групе починили у Паризу у новембру прошле године.

"Борци ИСИС-а отворили су ватру на аеродрому Завентем. Пре тога их је неколико детонирало појасеве с експлозивом, а један мученик се разнео на станици подземне жељезнице Маелбек", преноси агенција на својој страници на енглеском језику и додаје да су напади почињени јер је “Белгија земља која учествује у нападима међународне коалиције на Исламску државу”.

Недуго након иницијалне изјаве из ИСИЛ-а, на друштевним мрежама објављена је и друга изјава у којој се прети новим нападима.

"Обећавамо државама које су део коалиције против Исламске државе да ће због своје агресије на нас доживети црне дане. Оно што следи биће још горе!", каже порука ИСИС-а.

Извор: Телеграф

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Брко

23.03.2016 14:07

И ја вама обећавам један необрезан а позамашан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мектић

23.03.2016 15:40

Чекамо вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ја

23.03.2016 17:00

Црне дани долазе онима који имају у својим мислима.Ха ха хааа ха ха.ја увјек с добрим мислима и добр дајем и другима.Цмок за позивне особе.Хе хе хееее.