Teroristi protivnicima obećavaju crne dane

"Obećavamo državama koje su deo koalicije protiv Islamske države da će zbog svoje agresije na nas doživeti crne dane. Ono što sledi biće još gore!", kaže poruka ISIL-a.

Svijet 23.03.2016 | 14:40
Teroristi protivnicima obećavaju crne dane

Islamska država preuzela je odgovornost za jučerašnje napade u Briselu, izvestila je novinska agencija Amak, bliska ISIS-u.

Borci Islamske države u utorak su izveli niz bombaških napada eksplozivnim napravama pričvršćenim za pojaseve, a cilj su bili vazdušnaa luka i centralna stanica podzemne železnice – objavio je Amak.

Napadi su usledili četiri dana nakon što je briselska policija uhvatila glavnog osumnjičenog za napade koje su članovi džihadističke grupe počinili u Parizu u novembru prošle godine.

"Borci ISIS-a otvorili su vatru na aerodromu Zaventem. Pre toga ih je nekoliko detoniralo pojaseve s eksplozivom, a jedan mučenik se razneo na stanici podzemne željeznice Maelbek", prenosi agencija na svojoj stranici na engleskom jeziku i dodaje da su napadi počinjeni jer je “Belgija zemlja koja učestvuje u napadima međunarodne koalicije na Islamsku državu”.

Nedugo nakon inicijalne izjave iz ISIL-a, na društevnim mrežama objavljena je i druga izjava u kojoj se preti novim napadima.

"Obećavamo državama koje su deo koalicije protiv Islamske države da će zbog svoje agresije na nas doživeti crne dane. Ono što sledi biće još gore!", kaže poruka ISIS-a.

Izvor: Telegraf

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brko

23.03.2016 14:07

I ja vama obećavam jedan neobrezan a pozamašan!

ODGOVORITE
Name

Mektić

23.03.2016 15:40

Čekamo vas.

ODGOVORITE
Name

ha ja

23.03.2016 17:00

Crne dani dolaze onima koji imaju u svojim mislima.Ha ha haaa ha ha.ja uvjek s dobrim mislima i dobr dajem i drugima.Cmok za pozivne osobe.He he heeee.