Брисел: Да ли постоји "четврти човјек"?

Браћа Ел Бакрауи су означена као извршиоци бомбашког напада на аеродрому у Бриселу, ухапшен је и њихов помагач, али се ту круг изгледа не завршава.

Свијет 23.03.2016 | 12:00
Брисел: Да ли постоји "четврти човјек"?

Светски медији су пренели да постоји могућност да је у нападима учествовала још бар једна особа, која је заједно са Ибрахимом Ел Бакрауијем активирала експлозив на аеродрому.

“Цитирајући изворе блиске истрази, белгијски РТБФ наводи да је Ибрахим ел Бакрауи активирао једну од две експлозивне направе које су усмртиле њега и 11 особа на аеродрому Завентем у престоници Белгије.

РТБФ додаје да је Калид ел Бакрауи одговоран за трећу експлозију, која се догодила на метро станици Мелбек, око 250 метара од канцеларија Европске комисије. У том нападу је убијено 14 особа, преко 130 је рањено“, преноси Гардијан.

Британски портал подсећа да је белгијска полиције у уторак затражила информације о тројици мушкараца које је снимила сигурносна камера на аеродрому.

“Иницијални извештаји у среду су гласили да су идентификована двојица обучена у црну одећу, као браћа Ел Бакрауи, док је трећи именован као 24-годишњи Наџим Лахрауи. Ипак, последњи извештаји РТБФ наводе да је само Ибрахим био на аеродрому, постављајући питање да ли постоје “четврти“ људи“, додаје Гардијан.

Белгијска станица РТБФ је, позивајући се на неименоване изворе, навела да су они становници Брисела. Калид Ел Бакрауи је под лажним именом изнајмио стан у белгијској престоници и то у делу где је полиција током прошлонедељних рација убила једног нападача, додаје РТБФ.

Током те рације, истражитељи су пронашли заставу Исламске државе, аутоматску пушку, детонаторе и отиске прстију главног осумњиченог за нападе у Паризу Салаха Абдеслама, који је ухапшен три дана касније, подсетио је Ројтерс.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да

23.03.2016 12:53

ДА ПОСТОЈИ ЦЕТВРТИ И ПЕТИЦОВЈЕК А ЗОВУ СЕ БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЦ И ХАМЕД РАМИЦ И ПРАТИТЕ ЊИХОВЕ ТОКОВЕ НОВЦА НПР КАТАР И ДОЦИЦЕТЕ ДО ПАРИЗА БРИСЕЛА ИТД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

23.03.2016 13:25

@ДА Па ако ти зо знас сто не пријавис то ИНТЕРПОЛУ..Ал у сваком слуцају требало би те испитати и да доказес те своје тврдње..

Name

Контра Бас

23.03.2016 14:47

Моје мисљење је да у свему овоме Белгијска полиција употребљава прекомјерну силу.То су ипак мирни људи,мало изфрустрирани,са којима треба сјести за сто и разговарати о њиховим правима која су угрозена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Босанац

23.03.2016 15:47

Прво се чисти своје двориште.

ОДГОВОРИТЕ