Brisel: Da li postoji "četvrti čovjek"?

Braća El Bakraui su označena kao izvršioci bombaškog napada na aerodromu u Briselu, uhapšen je i njihov pomagač, ali se tu krug izgleda ne završava.

Svijet 23.03.2016 | 12:00
Brisel: Da li postoji "četvrti čovjek"?

Svetski mediji su preneli da postoji mogućnost da je u napadima učestvovala još bar jedna osoba, koja je zajedno sa Ibrahimom El Bakrauijem aktivirala eksploziv na aerodromu.

“Citirajući izvore bliske istrazi, belgijski RTBF navodi da je Ibrahim el Bakraui aktivirao jednu od dve eksplozivne naprave koje su usmrtile njega i 11 osoba na aerodromu Zaventem u prestonici Belgije.

RTBF dodaje da je Kalid el Bakraui odgovoran za treću eksploziju, koja se dogodila na metro stanici Melbek, oko 250 metara od kancelarija Evropske komisije. U tom napadu je ubijeno 14 osoba, preko 130 je ranjeno“, prenosi Gardijan.

Britanski portal podseća da je belgijska policije u utorak zatražila informacije o trojici muškaraca koje je snimila sigurnosna kamera na aerodromu.

“Inicijalni izveštaji u sredu su glasili da su identifikovana dvojica obučena u crnu odeću, kao braća El Bakraui, dok je treći imenovan kao 24-godišnji Nadžim Lahraui. Ipak, poslednji izveštaji RTBF navode da je samo Ibrahim bio na aerodromu, postavljajući pitanje da li postoje “četvrti“ ljudi“, dodaje Gardijan.

Belgijska stanica RTBF je, pozivajući se na neimenovane izvore, navela da su oni stanovnici Brisela. Kalid El Bakraui je pod lažnim imenom iznajmio stan u belgijskoj prestonici i to u delu gde je policija tokom prošlonedeljnih racija ubila jednog napadača, dodaje RTBF.

Tokom te racije, istražitelji su pronašli zastavu Islamske države, automatsku pušku, detonatore i otiske prstiju glavnog osumnjičenog za napade u Parizu Salaha Abdeslama, koji je uhapšen tri dana kasnije, podsetio je Rojters.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Da

23.03.2016 12:53

DA POSTOJI CETVRTI I PETICOVJEK A ZOVU SE BAKIR IZETBEGOVIC I HAMED RAMIC I PRATITE NJIHOVE TOKOVE NOVCA NPR KATAR I DOCICETE DO PARIZA BRISELA ITD

ODGOVORITE
Name

Bosanac

23.03.2016 13:25

@DA Pa ako ti zo znas sto ne prijavis to INTERPOLU..Al u svakom slucaju trebalo bi te ispitati i da dokazes te svoje tvrdnje..

Name

Kontra Bas

23.03.2016 14:47

Moje misljenje je da u svemu ovome Belgijska policija upotrebljava prekomjernu silu.To su ipak mirni ljudi,malo izfrustrirani,sa kojima treba sjesti za sto i razgovarati o njihovim pravima koja su ugrozena.

ODGOVORITE
Name

re Bosanac

23.03.2016 15:47

Prvo se čisti svoje dvorište.

ODGOVORITE