Је Суис Бруxеллес

Неколико стотина људи окупило се у уторак навече у средишту Брисела како би одали почаст жртвама терористичких напада који су се јуче догодили у белгијском главном граду.

Свијет 23.03.2016 | 07:20
Је Суис Бруxеллес

Неки од окупљених носили су натписе на француском и фламанском језику, на којима је писало "Ја сам Брисел", парафразирајући тако натпис који је ношен након напада у јануару прошле године у Паризу на редакцију сатиричког листа Цхарлие Хебдо на којем је тада у знак солидарности писало "Ја сам Цхарлие".

На тргу испред бриселске берзе људи су одлагали цвијеће и палили свијеће тјешећи једни друге. На другим плакатима писало је "Уједињени против мржње" и "22/3/2016 - више не блистају звијезде на бриселском небу".

У средишту разговора вођених на главном тргу били су терористички напади на аеродром и станицу подземне жељезнице у којима је погинуло најмање 30 људи, а око 230 рањено.

"Ту смо да бисмо показали да се не бојимо. Држимо се заједно", казала је жена по имену Исабелле.

Студент Јеф рекао је да гаји помијешана осјећања везано уз ову неприпремљену комеморацију.

"Добро је видјети како се сви држе заједно", рекао је додавши да се ово окупљање претворило у догађај. "Сада је најважније да се рањени опораве", казао је бриселски студент.

Овој акцији придружили су се и бројни европски градови, који су на својим централним градским обиљежјима исказали националне боје Белгије, како би исказали солидарност са жртвама јучерашњих терористичких напада у средишту Европске уније.

Извор: Н1

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ацо

23.03.2016 06:34

Европа плаца данак америцком имперајизму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

23.03.2016 06:44

УСА не постоји вец дуго! То је масонска приватна дрзава/компанија, као и нпр. Канада! Канада од свог оснивања се води као компанија у слузбеним папирима!

Name

Патриота

23.03.2016 16:14

Ја нисам брисел. Ја нисам сарли ебдо. Ста су дигли дзеву. Самоубиство незадовиљних белгијанаца уз материјалну и колатералну стету.

Name

ЈЕ СУИС...

23.03.2016 16:17

...Вијетнам,Камбоџа, Конго,Ирак,Авганистан,Либија,Југославија,Србија,Сјеверна Кореја, Русија...ЈЕ СУИС СВЕ ШТО ПОКВАРЕНИ И ЛИЦЕМЈЕРНИ ЗАПАД НЕ ВОЛИ!

Name

Ја

23.03.2016 06:35

А исто тако било и некад! Је Суис Србија, БиХ, Косово, Македонија, Египат, Либија, Сирија, итд... Јадни су, колико су лицемјерни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

23.03.2016 06:39

Кад су нас бонбардовали није било сазаљења ни застава на пола копла,ни у једној еу земљи,тако сматрам,да ми њих уопсте не треба да залимо,и насису родјаци ,пријатељи кумови погинули од нато бонби па нису се саосјецали са нама,па уосте их не залим досло је мало барута и пред њихова врата поз бице тога бјос ово је тек поцетак

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина источна

23.03.2016 06:54

Није нико куко ни за нашим крајишким босанско херцеговачким косовским и нашим србиба из матице док су нас фашисти гађали бомбама па нећемо ни ми тако за њима

ОДГОВОРИТЕ