У Бијељини основан КК "Партизан БН"

Кошаркашки клуб “Партизан” из Београда проширује црно-бијелу породицу на просторе Републике Српске. Након Бањалуке, гдје већ неколико година успјешно ради Кошаркашки клуб “Партизан ТС”, и Бијељина је добила свој црно-бијели погон.

Република Српска 22.03.2016 | 19:13
У Бијељини основан КК "Партизан БН"

Ријеч је о Кошаркашком клубу “Партизан БН”, који је покренуо два програма: Кошаркашку играоницу и пионирску селекцију.

Кошаркашки клуб “Партизан БН” основан је са жељом да дјевојчице и дјечаци о кошарци уче још од најмлађих дана. Кошаркашка играоница намијењена је најмлађима, који ће о кошарци да уче кроз пажљиву комбинацију спорта и игре. За нешто старије кошаркаше покренута је школа кошарке у којој ће се радити према провјереном, шампионском систему развоја талената, наглашено је на промоцији Кошаркаског клуба “Партизан БН”.

"У овом тренутку су се стекли услови да од 1. априла почнемо са радом у Бијељини. Надам се да ће Бијељина и цијела Семберија да добије нешто што се зове нова кошаркашка прича и мјесто које ће бити прилика за све заинтересоване, по принципима КК “Партизан” који је до сада створио највећи број играча за НБА. Надам се да ће се и овдје родити један НБА играч", каже Богдан Станојевић, предсједник КК ”Партизан РС”.

Жељко Крунић, предсједник Скупштине КК ”Партизан РС” додаје:

"У сличној кошаркашкој играоници која ће бити овдје у Бијељини, код нас у Бањалуци раде провјерени тренери, ја бих то рекао дјевојке које су дуго година у кошарци. То су Лара Мандић, бивша репрезентативка Србије и Југославије и Јадранка Ћосић - Тркуља, која је тренутно тим менаџер женске репрезентације Србије."

У сврху реализације планираних циљева КК "Партизан ТС" из Бањалуке и КК "Партизан БН" користе позитивна искуства у раду омладинских категорија КК "Партизан" из Београда и проширују црно-бијелу породицу на просторе Републике Српске и Босне и Херцеговине.

"Што се тиче термина, радићемо од 1. априла, а дворане у којима ћемо радити је дворана МУП-а и дворана ОШ “Кнез Иво од Семберије”. У терминима уторком и четвртком од 18 часова и суботом од 11х радићемо у дворани МУП-а, а понедјељком, сриједом и петком од 19 часова резервисано је за дворану ОШ “Кнез Иво од Семберије”, каже Игор Михајловић, тренер КК “Партизан БН”.

Бијељински и бањалучки Партизан у наредном периоду посвећено ће радити на проналажењу младих талената из БиХ и омогућавању њихове кошаркашке надоградње у београдском “Партизану”, поручују црно-бијели.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Делија

22.03.2016 18:55

Партизану не може помоћи ни Свети Илија а камо ли клуб у Бијељини. Звезда их дере и растура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јооој

22.03.2016 23:22

Партизан у Бијељини?????

ОДГОВОРИТЕ