Нећемо молити за отварање поглавља

Србија убрзано отвара поглавља на европском путу рекао је Александар Вучић на заједничкој конференцији са послаником Бундестага Гинтером Крихбаумом. Вучић је додао да се нада да за то има подршку Немачке.

Србија 22.03.2016 | 22:50
Нећемо молити за отварање поглавља

"Билатерални односи треба да се решавају билатералним путем, а европска агенда је за европске организације и институције", рекао је премијер Вучић.

Он је уверен да за то Србија има подршку Немачке. "Видећемо шта ће бити одлука ЕУ поводом поглавља 23 и 24", рекао је Вучић и поручио да никога неће молити за датум отварања преговора.

Посланик немачког Бундестага и председник Одбора за европска питања Гинтер Крихбаум рекао је да је оптимиста да ће ускоро са Србијом бити отворена преговарачка поглавља 23 и 24 која се тичу правосуђа и владавине права.

"Билатералним споровима није место на нивоу ЕУ, морамо спустити лопту, јер сада говоримо о отварању поглавља, а не њиховом затварању", објаснио је Крихбаум после разговора са Вучићем.

Он је рекао да је у Србију дошао како би као председник Одбора за европска питања стекао увид о спровођењу реформи битних за пут Србије ка Европској унији.

"То нису једноставне реформе и ценим што премијер нема намеру да их одлаже унедоглед, већ младима жели да отвори перспективу која нуди уједињена Европа", рекао је Крихбаум.

Већ подигнут степен борбене готовости

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да је Србија због поплава и мигрантске кризе већ подигла степен борбене готовости, додајући да у овом тренутку нема разлога за страх и да ће се наредних дана вероватно опдржати седница Бироа за координацију служби безбедности.

"Ми ћемо у наредним данима хладне главе сести да видимо како да заштитимо кључне објекте и нећемо ништа да препустимо случају", рекао је премијер и нагласио да "није лако победити лудило".

Он је поручио да је најбоље показати да се не плашите и да се предузимају мере да се заштите људи.

Вучић је најавио седницу Бироа у наредним данима, а потом и разговор са председником Србије Томиславом Николићем о евентуалној седници Националног савета за безбедност.

(Фонет)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нацинал

22.03.2016 18:25

Нећете ни ући у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканац

22.03.2016 19:21

И нека нецемо. Није ни Европа сто је некад била, довољно је видјети кога је све задњих година примила као цлана...

Name

ВРС РВИ

23.03.2016 10:20

Тешко Србима ако их Њемачка подржава. То је доказала историја. Жарко се надам да ће изгубити ова "поглавља" што су до сада постигнута. Овај издајник гура српски народ право у пропаст. Ако Бог да ЕУ ће се брзо распасти.

Name

ОО7

22.03.2016 18:43

Паметно.тамо је прљави рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

22.03.2016 20:11

ЕУ не прима правослане и исламске земље. Турска је рекордер по чекању. Ништа боље неће проћи ни Србија. ЕУ је глупа творевина пред распадом и треба бежати од ње.

ОДГОВОРИТЕ