НБА: Лијепо их је замолио и они побједише Сан Антонио!

Тренер Шарлота Стив Клифорд уверио се у истинитост изреке "лепа реч и гвоздена врата отвара".

Кошарка 23.03.2016 | 21:40
НБА: Лијепо их је замолио и они побједише Сан Антонио!

Шарлот Хорнетси у понедељак су дочекали Сан Антонио Спурсе, екипу чији се феноменалан учинак ове сезоне (59-11) све време налази у сенци трке за најбољим скором свих времена, коју воде Голден Стејт Вориорси.

Сан Антонио је у претходном мечу савладао управо Голден Стејт (63-7) и стечено самопоуздање преточио у вођство од 30:7 почетком друге четвртине окршаја са Хорнетсима.

Тада је тренер домаћих Стив Клифорд узео тајм-аут и уместо речи или гестова љутње, покушао да размрда играче сасвим другачијим наступом.

"Рекао сам им: 'Молим вас, потрудите се мало више. Преклињем вас. Знам да сви зарађујете више новца од мене. Знам да би већина вас могла да издејствује мој отказ. Само кажем, молим вас'", препричао је Клифорд новинарима како се одвијао тај минут одмора.

Можда те речи следећи пут неће "упалити", али против Сан Антонија је Клифордов вапај био крајње делотворан.

Хорнетси су остатак друге четвртине добили са осам поена разлике, трећу са 10 и четврту поново са осам поена, за коначних 91:81, скор 40-30 и шесто место на табели Истока.

Бостон, Атланта и Мајами само су пола корака испред (41-30 или 40-29), па није искључено да тим у власништву Мајкла Џордана уђе у плеј-оф као трећи носилац у својој конференцији.

Та франшиза била је учесник доигравања само два пута у последњих 13 година и оба пута је елиминисана у првој рунди резултатом 4:0 - 2010. од Орланда и 2014. од Мајамија.

Коментари / 0

Оставите коментар