NBA: Lijepo ih je zamolio i oni pobjediše San Antonio!

Trener Šarlota Stiv Kliford uverio se u istinitost izreke "lepa reč i gvozdena vrata otvara".

Košarka 23.03.2016 | 21:40
NBA: Lijepo ih je zamolio i oni pobjediše San Antonio!

Šarlot Hornetsi u ponedeljak su dočekali San Antonio Spurse, ekipu čiji se fenomenalan učinak ove sezone (59-11) sve vreme nalazi u senci trke za najboljim skorom svih vremena, koju vode Golden Stejt Voriorsi.

San Antonio je u prethodnom meču savladao upravo Golden Stejt (63-7) i stečeno samopouzdanje pretočio u vođstvo od 30:7 početkom druge četvrtine okršaja sa Hornetsima.

Tada je trener domaćih Stiv Kliford uzeo tajm-aut i umesto reči ili gestova ljutnje, pokušao da razmrda igrače sasvim drugačijim nastupom.

"Rekao sam im: 'Molim vas, potrudite se malo više. Preklinjem vas. Znam da svi zarađujete više novca od mene. Znam da bi većina vas mogla da izdejstvuje moj otkaz. Samo kažem, molim vas'", prepričao je Kliford novinarima kako se odvijao taj minut odmora.

Možda te reči sledeći put neće "upaliti", ali protiv San Antonija je Klifordov vapaj bio krajnje delotvoran.

Hornetsi su ostatak druge četvrtine dobili sa osam poena razlike, treću sa 10 i četvrtu ponovo sa osam poena, za konačnih 91:81, skor 40-30 i šesto mesto na tabeli Istoka.

Boston, Atlanta i Majami samo su pola koraka ispred (41-30 ili 40-29), pa nije isključeno da tim u vlasništvu Majkla Džordana uđe u plej-of kao treći nosilac u svojoj konferenciji.

Ta franšiza bila je učesnik doigravanja samo dva puta u poslednjih 13 godina i oba puta je eliminisana u prvoj rundi rezultatom 4:0 - 2010. od Orlanda i 2014. od Majamija.

Komentari / 0

Ostavite komentar