Шмајхел: Полако! Дуг је пут до титуле!

Голман Лестера каже да нико у водећем тиму Премијер лиге није подлегао еуфорији и да и даље размишљају "од утакмице до утакмице".

Фудбал 01.04.2016 | 22:00
Шмајхел: Полако! Дуг је пут до титуле!

До краја сезоне у Премијер лиги остало је још седам кола, а Лестер успешно одолева пратиоцима, пре свих Тотенхему, пошто трећепласирани Арсенал - уз утакмицу мање - заостаје чак 11 бодова.

Тим Клаудија Ранијерија у последњих пет кола је забележио четири победе резултатом 1:0 и један реми, тако да нема индиција да ће у финишу трке посустати и пропустити шансу да направи сензацију.

Ипак, голман Каспер Шмајхел, син легенде Манчестер јунајтеда, Петера,истиче да је пред Лестером "дуг пут до титуле" првака Енглеске.

"Ништа још нисмо освојили и мислим да би људи требало да се мало опусте. Пред нама је и даље дуг пут. Као и током целе сезоне, идемо утакмицу по утакмицу, без притиска. Само уживамо у игри", рекао је Шмајхел јуниор за "Дејли Мејл".

Лестер има на распореду још четири утакмице на стадиону Кинг Пауер (Саутемптон, Вест Хем, Свонси, Евертон) и три у гостима (Сандерленд, Манчестер јунајтед, Челси).

"Нисам очекивао да ћемо у овом тренутку бити ту где јесмо, али сам веровао да можемо да урадимо нешто посебно и пласирамо се у европско такмичење", каже Шмајхел.

"Имамо сјајне играче, али пре свега изврстан тимски дух".

Тотенхем, који заостаје пет бодова, такође је у доброј форми, а уз то је испао из Лиге Европе, тако да ће до краја сезоне моћи мирно да се припрема за првенствене мечеве.

"На папиру" највећа искушења "певцима" предстоје у наредна два кола, када ће гостовати Ливерпулу и играти на Вајт Харт Лејну против Манчестер јунајтеда.

Такмичење се наставља 2. априла, после паузе за пријатељске утакмице националних тимова.

Коментари / 0

Оставите коментар