Šmajhel: Polako! Dug je put do titule!

Golman Lestera kaže da niko u vodećem timu Premijer lige nije podlegao euforiji i da i dalje razmišljaju "od utakmice do utakmice".

Fudbal 01.04.2016 | 22:00
Šmajhel: Polako! Dug je put do titule!

Do kraja sezone u Premijer ligi ostalo je još sedam kola, a Lester uspešno odoleva pratiocima, pre svih Totenhemu, pošto trećeplasirani Arsenal - uz utakmicu manje - zaostaje čak 11 bodova.

Tim Klaudija Ranijerija u poslednjih pet kola je zabeležio četiri pobede rezultatom 1:0 i jedan remi, tako da nema indicija da će u finišu trke posustati i propustiti šansu da napravi senzaciju.

Ipak, golman Kasper Šmajhel, sin legende Mančester junajteda, Petera,ističe da je pred Lesterom "dug put do titule" prvaka Engleske.

"Ništa još nismo osvojili i mislim da bi ljudi trebalo da se malo opuste. Pred nama je i dalje dug put. Kao i tokom cele sezone, idemo utakmicu po utakmicu, bez pritiska. Samo uživamo u igri", rekao je Šmajhel junior za "Dejli Mejl".

Lester ima na rasporedu još četiri utakmice na stadionu King Pauer (Sautempton, Vest Hem, Svonsi, Everton) i tri u gostima (Sanderlend, Mančester junajted, Čelsi).

"Nisam očekivao da ćemo u ovom trenutku biti tu gde jesmo, ali sam verovao da možemo da uradimo nešto posebno i plasiramo se u evropsko takmičenje", kaže Šmajhel.

"Imamo sjajne igrače, ali pre svega izvrstan timski duh".

Totenhem, koji zaostaje pet bodova, takođe je u dobroj formi, a uz to je ispao iz Lige Evrope, tako da će do kraja sezone moći mirno da se priprema za prvenstvene mečeve.

"Na papiru" najveća iskušenja "pevcima" predstoje u naredna dva kola, kada će gostovati Liverpulu i igrati na Vajt Hart Lejnu protiv Mančester junajteda.

Takmičenje se nastavlja 2. aprila, posle pauze za prijateljske utakmice nacionalnih timova.

Komentari / 0

Ostavite komentar