"Избор је наш": Молитва за Радована

Не можемо радити за будућност Српске и Србије и жељети да се српски народ развија, ако не бринемо за своје људе, па били они и најгори. А били су предсједници. Нема будућности српског народа ако мислимо само како задовољити тијело а својој души наудимо. Ако умремо и прије смрти.

Република Српска 22.03.2016 | 14:41
"Избор је наш": Молитва за Радована

Предсједника Слободана Милошевића, његово тијело, примили смо као пртљаг, редовном авионском линијом из Хага. Сами себе обрукасно, понизисмо. Али би и оних који се постидјеше. Највећи стид је онај, када се човјек стиди, не због других, него због себе самог. Из дубине таквог стида може се отићи у очајање и у ништа или у истинско покајање и љубав, која ће пораз преобразити у побједу.

Сада се суди првом предсједнику Републике Српске др Радовану Караџићу. И управо је Он тај који нас може покренути да будемо људи. Да се Богу молимо за Радована, не толико због њега колико због нас. И овом молитвом за Радована искупимо се и оживимо.

Стражимо и за Радована од Бога милост тражимо

Стражити, Христа Бога тражити, гријехе своје сузом истражити, у срцу Јеванђеље важити, да нас злобник неће надражити. И за Радована од Бога милост тражити.

Стражити, на помисли пазити, у гријехе брата не залазити, уском стазом за Христом газити. У срцу Га своме налазити. И Богу се за Радована молити.

Стражити и жеље укротити, зло се жели на нас уротити, и нас и Христа осрамотити, хајмо се Христом уљепотити. И Радовану пјесме појати.

Стражити и себе понизити, никада никог не унизити, брата, сеју увијек узвисити, од гријеха смртног не зависити. И за Радована од Бога милост тражити.

Стражити, кајати се, смирити, са братом се сејом измирити, а у гријехе њима не вирити, да нас злоба неће пропирити. И за Радована Богу се молити.

Стражити како нам око гледа, дал' завишћу некога угледа, да ли неког гледа с пуно једа, или жели љубав да му преда. И Радовану пјесме појати.

Стражити и покајнице лити, њима чашу спасења долити, благодаћу срце осолити и демонској злоби одолити. И за Радована Богу се молити.

Стражити у сред тјелесног праха, душом пуном дубоких уздаха, љубит' Христа свакога удаха, бит' Му вјеран до последњег даха. И Богу за Радована се молити.

Стражити и од гријеха постити, у срцу Господа угостити, све свима искрено опростити и невоље многе премостити. И за Радована од Бога милост тражити.

Стражити, прљаво, старо свући, у Христа се Господа обући, у љубави Христовој горући, да дођемо дивној рајској кући. Да Бог милост Радовану даде.

Амин

СНП "Избор је наш"