"Izbor je naš": Molitva za Radovana

Ne možemo raditi za budućnost Srpske i Srbije i željeti da se srpski narod razvija, ako ne brinemo za svoje ljude, pa bili oni i najgori. A bili su predsjednici. Nema budućnosti srpskog naroda ako mislimo samo kako zadovoljiti tijelo a svojoj duši naudimo. Ako umremo i prije smrti.

Republika Srpska 22.03.2016 | 14:41
"Izbor je naš": Molitva za Radovana

Predsjednika Slobodana Miloševića, njegovo tijelo, primili smo kao prtljag, redovnom avionskom linijom iz Haga. Sami sebe obrukasno, ponizismo. Ali bi i onih koji se postidješe. Najveći stid je onaj, kada se čovjek stidi, ne zbog drugih, nego zbog sebe samog. Iz dubine takvog stida može se otići u očajanje i u ništa ili u istinsko pokajanje i ljubav, koja će poraz preobraziti u pobjedu.

Sada se sudi prvom predsjedniku Republike Srpske dr Radovanu Karadžiću. I upravo je On taj koji nas može pokrenuti da budemo ljudi. Da se Bogu molimo za Radovana, ne toliko zbog njega koliko zbog nas. I ovom molitvom za Radovana iskupimo se i oživimo.

Stražimo i za Radovana od Boga milost tražimo

Stražiti, Hrista Boga tražiti, grijehe svoje suzom istražiti, u srcu Jevanđelje važiti, da nas zlobnik neće nadražiti. I za Radovana od Boga milost tražiti.

Stražiti, na pomisli paziti, u grijehe brata ne zalaziti, uskom stazom za Hristom gaziti. U srcu Ga svome nalaziti. I Bogu se za Radovana moliti.

Stražiti i želje ukrotiti, zlo se želi na nas urotiti, i nas i Hrista osramotiti, hajmo se Hristom uljepotiti. I Radovanu pjesme pojati.

Stražiti i sebe poniziti, nikada nikog ne uniziti, brata, seju uvijek uzvisiti, od grijeha smrtnog ne zavisiti. I za Radovana od Boga milost tražiti.

Stražiti, kajati se, smiriti, sa bratom se sejom izmiriti, a u grijehe njima ne viriti, da nas zloba neće propiriti. I za Radovana Bogu se moliti.

Stražiti kako nam oko gleda, dal' zavišću nekoga ugleda, da li nekog gleda s puno jeda, ili želi ljubav da mu preda. I Radovanu pjesme pojati.

Stražiti i pokajnice liti, njima čašu spasenja doliti, blagodaću srce osoliti i demonskoj zlobi odoliti. I za Radovana Bogu se moliti.

Stražiti u sred tjelesnog praha, dušom punom dubokih uzdaha, ljubit' Hrista svakoga udaha, bit' Mu vjeran do poslednjeg daha. I Bogu za Radovana se moliti.

Stražiti i od grijeha postiti, u srcu Gospoda ugostiti, sve svima iskreno oprostiti i nevolje mnoge premostiti. I za Radovana od Boga milost tražiti.

Stražiti, prljavo, staro svući, u Hrista se Gospoda obući, u ljubavi Hristovoj gorući, da dođemo divnoj rajskoj kući. Da Bog milost Radovanu dade.

Amin

SNP "Izbor je naš"