Исламисти преузели одговорност за нападе

Терористичка организација Исламска држава преузела је одговорност за терористичке нападе јутрос у Бриселу.

Свијет 22.03.2016 | 13:09
Исламисти преузели одговорност за нападе

У саопштењу које су објавили медији са Блиског истока блиски џихадистима, Исламска држава је потврдила да стоји иза масакра у Бриселу, у којем је настрадало, према последњим информацијама, 28 особа, док је око стотину повређено.

Две особе су ухапшене у близини Северне метро станице у Бриселу, а полиција према наводима медија тражи терористе "од куће до куће".

На аеродрому у Бриселу пронађено је оружје, између осталих и један калашњиков. 

Амерички обавештајци су само који сат после напада у бриселском метроу саопштили како ИД стоји иза напада, који је одмазда за хапшење истакнутог џихадисте Салаха Абдеслама пре неколико дана у Моленбеку.

Извор: Агенције

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

вупер

22.03.2016 12:18

Амери све знају, засто дзихадисти неиду у Америку и њих не туку. Треба поЕвропи направити хаос. Сто амери неводе избеглице у богате земљеарапског света, не они требану да раатуре Европу у компи са америма

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре вупер

22.03.2016 12:36

Правописно граматичких грешака мали милион, прво школа и онда компјутер.

Name

зумба

22.03.2016 12:20

Терористи су изгледа прогласење рата тероризму схватили дословно те поцели да нападају цивилне циљеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

22.03.2016 13:39

Ко са ђаволом тикве сади оне се њему о главу лупају. Свака акција коју спроводи Европа по свијету доводи до реакције малих и обесправљеног народа који траже слободу и правду. Нису муслимани исто што и СРБи да могу бити бомбардовани са бомбама напуњеним са осиромашеним уранијума а да они после траже савез са својим убицама из НАТО пакта у ЕУ. Европа и Америка ће тек видјети шта су муслимансли екстремисти?

Name

ОО7

22.03.2016 12:21

Сада ће зумба и остали речи да је све ово измишљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

22.03.2016 12:22

Опет исти образац. Деси се некакав тзв терористицки напад за који наводно нико није знао да це се десити. И онда се сат времена касније јави ЦИА са именима наводних терориста и планом акције а њихови пулени из ДАЕС-а наводно преузму одговорност!? Слуцај ријесен? Онима који хоце да гледају, све је јасно! Јос једна саботаза, тј фалсе флаг операција. Ја бих волио да су то исламски екстремисти, али је прица дефинитивно веца и слозенија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Владо БЛ

22.03.2016 12:28

У праву си.Прича је сложена.Ко ли створи Бин Ладена,Абу Хамзу,ИСИЛ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

2005

22.03.2016 12:30

За магистарсеке студије написала сам науцно базирана предвидјања о развоју догадјања у ЕУ и медју тим стварима је био напад на Брисел. Омасила сам само у датуму. Пар година ми је био забрањен рад, била сам у куцном притвору итд. Е, сад ми је бас драго да им се тресу гаце од јадника које сам ја нациста криво оптузила. Само рокај, и не стајте. Појазиоте им кога треба залити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Басел

22.03.2016 12:43

Мама Меркел је угостила пуно таквих

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Владо Бањалука

22.03.2016 12:55

Боље се ти запитај одакле им каласњиков, све су прилике да им неко одавде превози и то се бојим да нису они на које се сумња и од којих се оцекује, за фине паре се мозе тамо та играцка продати а код нас се бадава мозе добити, то су наси прблеми, сто нам је народ полудио од биједе па не бира нацин да додје до новца, а не неке фалсе флаг операције које стално помињете од како сте прије 2 године цули за њих од русофилских аналитицара после обарања авиона у Украјини, све велики аналитицар мој до мога као Лазански, процитали једну до двије књиге о теоријама завјере на нивоу викенд романа и науцили пар фраза и израза и сад сву памет свијета покупили и дрзе нам слово о геополитици, а не знају дје су супљи док прстом не напипају, а онда једног лијепог дана кад затреба и нестане ухљебаског посла, моцице се за паре на листу и са НАТО-ом, мани се цорава посла него ради на том ухљебаском дрзавном послу несто кад вец имас срецу да те татица увалио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

22.03.2016 14:06

За Ре:Владо БЛ: значи, ти знаш да одавде неко за фине паре вози калашњикове (и др играчке) некаквим имагинарним терористима у западну Европу, а ЦИА, МИ6 и БНД то не знају. Или можда знају, али су допустили... Видиш, и то је врло могућ сценарио. П.С. иначе, ја имам свој бизнис и у животу сам прочитао више књига и завршио више школе него ти и сва твоја фамилија заједно. Позз.

Name

Тацно

22.03.2016 14:12

Одакле казе каласњиков,Лазански лупа глупости итд?А сто не написа откуд на ратисту у Сирији,Афганистану,Ираку борци из Босне који се боре на страни Исила

Name

КЕКО

22.03.2016 14:06

Ове заставе су ми несто познате,као да сам их видјао по федерациији у Босни,гдје зиви искљуциво муслиманско становниство.Сауцесце породицама зртава у данасњем бомбаском нападу у Бриселу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

22.03.2016 14:43

Е оваквих имате у БиХ безбједоносним агенцијама јавно се декларису вехабизмо нико им ниста немозе нити хоце,а застицени су ко бели медведи.

ОДГОВОРИТЕ