Islamisti preuzeli odgovornost za napade

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za terorističke napade jutros u Briselu.

Svijet 22.03.2016 | 13:09
Islamisti preuzeli odgovornost za napade

U saopštenju koje su objavili mediji sa Bliskog istoka bliski džihadistima, Islamska država je potvrdila da stoji iza masakra u Briselu, u kojem je nastradalo, prema poslednjim informacijama, 28 osoba, dok je oko stotinu povređeno.

Dve osobe su uhapšene u blizini Severne metro stanice u Briselu, a policija prema navodima medija traži teroriste "od kuće do kuće".

Na aerodromu u Briselu pronađeno je oružje, između ostalih i jedan kalašnjikov. 

Američki obaveštajci su samo koji sat posle napada u briselskom metrou saopštili kako ID stoji iza napada, koji je odmazda za hapšenje istaknutog džihadiste Salaha Abdeslama pre nekoliko dana u Molenbeku.

Izvor: Agencije

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

vuper

22.03.2016 12:18

Ameri sve znaju, zasto dzihadisti neidu u Ameriku i njih ne tuku. Treba poEvropi napraviti haos. Sto ameri nevode izbeglice u bogate zemljearapskog sveta, ne oni trebanu da raature Evropu u kompi sa amerima

ODGOVORITE
Name

re vuper

22.03.2016 12:36

Pravopisno gramatičkih grešaka mali milion, prvo škola i onda kompjuter.

Name

zumba

22.03.2016 12:20

Teroristi su izgleda proglasenje rata terorizmu shvatili doslovno te poceli da napadaju civilne ciljeve.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

22.03.2016 13:39

Ко са ђаволом тикве сади оне се њему о главу лупају. Свака акција коју спроводи Европа по свијету доводи до реакције малих и обесправљеног народа који траже слободу и правду. Нису муслимани исто што и СРБи да могу бити бомбардовани са бомбама напуњеним са осиромашеним уранијума а да они после траже савез са својим убицама из НАТО пакта у ЕУ. Европа и Америка ће тек видјети шта су муслимансли екстремисти?

Name

OO7

22.03.2016 12:21

Sada će zumba i ostali reči da je sve ovo izmišljeno.

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

22.03.2016 12:22

Opet isti obrazac. Desi se nekakav tzv teroristicki napad za koji navodno niko nije znao da ce se desiti. I onda se sat vremena kasnije javi CIA sa imenima navodnih terorista i planom akcije a njihovi puleni iz DAES-a navodno preuzmu odgovornost!? Slucaj rijesen? Onima koji hoce da gledaju, sve je jasno! Jos jedna sabotaza, tj false flag operacija. Ja bih volio da su to islamski ekstremisti, ali je prica definitivno veca i slozenija.

ODGOVORITE
Name

re Vlado BL

22.03.2016 12:28

U pravu si.Priča je složena.Ko li stvori Bin Ladena,Abu Hamzu,ISIL?

ODGOVORITE
Name

2005

22.03.2016 12:30

Za magistarseke studije napisala sam naucno bazirana predvidjanja o razvoju dogadjanja u EU i medju tim stvarima je bio napad na Brisel. Omasila sam samo u datumu. Par godina mi je bio zabranjen rad, bila sam u kucnom pritvoru itd. E, sad mi je bas drago da im se tresu gace od jadnika koje sam ja nacista krivo optuzila. Samo rokaj, i ne stajte. Pojaziote im koga treba zaliti.

ODGOVORITE
Name

Basel

22.03.2016 12:43

Mama Merkel je ugostila puno takvih

ODGOVORITE
Name

RE Vlado Banjaluka

22.03.2016 12:55

Bolje se ti zapitaj odakle im kalasnjikov, sve su prilike da im neko odavde prevozi i to se bojim da nisu oni na koje se sumnja i od kojih se ocekuje, za fine pare se moze tamo ta igracka prodati a kod nas se badava moze dobiti, to su nasi prblemi, sto nam je narod poludio od bijede pa ne bira nacin da dodje do novca, a ne neke false flag operacije koje stalno pominjete od kako ste prije 2 godine culi za njih od rusofilskih analiticara posle obaranja aviona u Ukrajini, sve veliki analiticar moj do moga kao Lazanski, procitali jednu do dvije knjige o teorijama zavjere na nivou vikend romana i naucili par fraza i izraza i sad svu pamet svijeta pokupili i drze nam slovo o geopolitici, a ne znaju dje su suplji dok prstom ne napipaju, a onda jednog lijepog dana kad zatreba i nestane uhljebaskog posla, mocice se za pare na listu i sa NATO-om, mani se corava posla nego radi na tom uhljebaskom drzavnom poslu nesto kad vec imas srecu da te tatica uvalio!

ODGOVORITE
Name

Владо Бања Лука

22.03.2016 14:06

За Ре:Владо БЛ: значи, ти знаш да одавде неко за фине паре вози калашњикове (и др играчке) некаквим имагинарним терористима у западну Европу, а ЦИА, МИ6 и БНД то не знају. Или можда знају, али су допустили... Видиш, и то је врло могућ сценарио. P.S. иначе, ја имам свој бизнис и у животу сам прочитао више књига и завршио више школе него ти и сва твоја фамилија заједно. Позз.

Name

Tacno

22.03.2016 14:12

Odakle kaze kalasnjikov,Lazanski lupa gluposti itd?A sto ne napisa otkud na ratistu u Siriji,Afganistanu,Iraku borci iz Bosne koji se bore na strani Isila

Name

KEKO

22.03.2016 14:06

Ove zastave su mi nesto poznate,kao da sam ih vidjao po federaciiji u Bosni,gdje zivi iskljucivo muslimansko stanovnistvo.Saucesce porodicama zrtava u danasnjem bombaskom napadu u Briselu.

ODGOVORITE
Name

snouden

22.03.2016 14:43

E ovakvih imate u BiH bezbjedonosnim agencijama javno se deklarisu vehabizmo niko im nista nemoze niti hoce,a zasticeni su ko beli medvedi.

ODGOVORITE