Појачане мјере безбједности у Европи

На европским аеродромима појачавају се безбедносне мере након три екплозије које су се од јутрос догодиле у Бриселу, две на бриселском аеродрому и једна на станици метроа у Европском кварту, јављају светски медији.

Свијет 22.03.2016 | 13:01
Појачане мјере безбједности у Европи

Лондонски аеродром Гетвик појачао је мере безбедности после низа експлозија у Бриселу, а британски премијер Дејвид Камерон заказао је за данас хитан састанак кабинета, пренео је АФП. .

Грчка авио-компанија "Иџијан ерлајн" отказала је све летове за Брисел до даљњег, а јутарњи летови за Брисел су преусмерени за Дизелдорф, наводи Ројтерс.

Холандска војска је појачала безбедност на својим аеродромима и границама, јавља Раша тудеј.

Аустријски министар спољних послова Себастијан Курц изјавио је да је шокиран терористичким нападима у Бриселу, и тражи отварање специјалне линије за аустријске грађане, који бораве у посети Бриселу.

Француске власти појачале су безбедносне мере на париском аеродрому, након три експлозије које су се од јутрос годиле у Бриселу, две на бриселском аеродрому и једна на станици метроа у Европском кварту.

Европска комисија је након више експлозија на аеродрому и станици метроа недалеко од зграде ЕК у Бриселу саветовала свом особљу да не излазе напоље.

Белгијски федерални тужилац потврдио је да је на бриселском аеродрому погинуло 13, а да је експлозију узроковао бомбаш самоубица, јавља Раш тудеј.

Најмање три експлозије потресле су у кратком размаку рано јутрос Брисел, две на аеродрому и једна на станици метроа у Европском кварту, па у том граду влада паника, а медији јављају да је реч о бомбашу самоубици.

И аеродром, са којег су евакуисани сви путници, и мрежа метроа, су затворени, а целокупни јавни превоз обустављен, док су безбедносне мере подигнуте на највиши ниво.

Ројтер јавља да је кризни штаб поручио грађанима да остану где су се затекли и да не напуштају домове.

Све институције ЕУ су, како се наводи, затворене.

Белгијски ВРТ јавља да се највериоватније ради о бомбашу самоубици.

Нема информација о томе да ли су експлозије на аеродрому и на станици метроа међусобно повезане.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОО7

22.03.2016 12:04

То сте требали раније да радите на границама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

22.03.2016 13:37

Повуците нато снаге ви сте одавно у рату ирак либија авганистан сирија ста раде нато снаге тамо за е сте ви криви.

ОДГОВОРИТЕ