Очекивати нападе у Њемачкој и Риму

Доцент на факултету за криминалистику, криминологију и безбједносне студије у Сарајеву и експерт на националну безбједност Горан Ковачевић у програму Н1 је казао да су експлозије у Бриселу дјело терористичких група.

Свијет 22.03.2016 | 12:00
Очекивати нападе у Њемачкој и Риму

"Циљана су мјеста на аеродрому и метроу. То није задес, него тероризам. Сада ЕУ чека да неко преузме одговнрност, па да онда могу кренути са истрагом".

Ковачевић каже да су земље ЕУ у рату са Сиријом, а тај рат се не води само у Сирији него и на територији ЕУ, и да се треба спремити да се напади дешавају у осталим језграма Европске уније.

"Ови напади су продукт догађаја у Срији, и за очекивати је нове. ЕУ мора бити спремна на то. Очекујем да ће бити нападнути и други градови. Имали смо Париз, имамо Брисел, очекујемо нападе у Њемачкој и центру вјере у Риму и Ватикану. То шаље поруку", каже Ковачевић.

Сматра да ЕУ није спремна за овакве изазове, али да му је драго што схватају озбиљно.

"Нису овдје кришом унесене направе, него су унесене на више локација. Причати о безбједности, а имати константне експлозије је бесмислено. Пропусти су у администрацији, а поступања су им декоративна. Извести војску на улицу не значи ништа, поготово ако неко хоће да се разнесе", казао је између осталог Ковачевић.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мозак

22.03.2016 11:48

Амери и њихове Европске пудлице су направиле пакт са сотоном и сад сотона узвраћа ударац !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вилени

22.03.2016 11:58

Па ухватили су у петак тог најтраженијег Абдулсалеха , па колико тога има , хаман ничу ко гљиве послије сваког хапшења , убијеш ил ухапсиш петорицу , створи се 25 нових ... Гадна та демократија досадило јој на блиском истоку па хоће кући !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

22.03.2016 12:23

Амери све воде и све знају. Неводи рат Европа у сирији, амери хоце ту територију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

22.03.2016 13:45

Британија хоце из ЕУ па јој као не дају,а сада се види да је та иста ЕУ лоса друствена сруктура јер је неспособна да спријеци овакав терор незапамцених размјера,сто це вјероватно дати вјетар у ледја еуроскептицима и довести до зеље за раздрузивањем. Куда онда иде Србија и БИХ? У ЕУ? Ста то бјесе ЕУ?

ОДГОВОРИТЕ