Očekivati napade u Njemačkoj i Rimu

Docent na fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i bezbjednosne studije u Sarajevu i ekspert na nacionalnu bezbjednost Goran Kovačević u programu N1 je kazao da su eksplozije u Briselu djelo terorističkih grupa.

Svijet 22.03.2016 | 12:00
Očekivati napade u Njemačkoj i Rimu

"Ciljana su mjesta na aerodromu i metrou. To nije zades, nego terorizam. Sada EU čeka da neko preuzme odgovnrnost, pa da onda mogu krenuti sa istragom".

Kovačević kaže da su zemlje EU u ratu sa Sirijom, a taj rat se ne vodi samo u Siriji nego i na teritoriji EU, i da se treba spremiti da se napadi dešavaju u ostalim jezgrama Evropske unije.

"Ovi napadi su produkt događaja u Sriji, i za očekivati je nove. EU mora biti spremna na to. Očekujem da će biti napadnuti i drugi gradovi. Imali smo Pariz, imamo Brisel, očekujemo napade u Njemačkoj i centru vjere u Rimu i Vatikanu. To šalje poruku", kaže Kovačević.

Smatra da EU nije spremna za ovakve izazove, ali da mu je drago što shvataju ozbiljno.

"Nisu ovdje krišom unesene naprave, nego su unesene na više lokacija. Pričati o bezbjednosti, a imati konstantne eksplozije je besmisleno. Propusti su u administraciji, a postupanja su im dekorativna. Izvesti vojsku na ulicu ne znači ništa, pogotovo ako neko hoće da se raznese", kazao je između ostalog Kovačević.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mozak

22.03.2016 11:48

Ameri i njihove Evropske pudlice su napravile pakt sa sotonom i sad sotona uzvraća udarac !!

ODGOVORITE
Name

vileni

22.03.2016 11:58

Pa uhvatili su u petak tog najtraženijeg Abdulsaleha , pa koliko toga ima , haman niču ko gljive poslije svakog hapšenja , ubiješ il uhapsiš petoricu , stvori se 25 novih ... Gadna ta demokratija dosadilo joj na bliskom istoku pa hoće kući !?

ODGOVORITE
Name

vuper

22.03.2016 12:23

Ameri sve vode i sve znaju. Nevodi rat Evropa u siriji, ameri hoce tu teritoriju

ODGOVORITE
Name

Lijevcan

22.03.2016 13:45

Britanija hoce iz EU pa joj kao ne daju,a sada se vidi da je ta ista EU losa drustvena sruktura jer je nesposobna da sprijeci ovakav teror nezapamcenih razmjera,sto ce vjerovatno dati vjetar u ledja euroskepticima i dovesti do zelje za razdruzivanjem. Kuda onda ide Srbija i BIH? U EU? Sta to bjese EU?

ODGOVORITE