Стријељали су га седам пута, али га нису сломили

Светозар Серж Лазаревић (53), Србин из Француске који је 1.111 дана био талац Ал Каиде у Малију, каже да је преживео стравичне муке током заточеништва.

Свијет 22.03.2016 | 08:22
Стријељали су га седам пута, али га нису сломили

"Мој колега Филип Вердон и ја смо у Мали отишли као стручњаци да помогнемо овој земљи у изградњи челичана. Примио нас је лично председник Малија, дао нам дозволу да се крећемо свуда по тој земљи и доделио нам војнике да нас прате. После два дана усред ноћи у наш хотелски апартман су улетели терористи који су нас киднаповали. Потом су нас везаним очима возили четири сата до пустиње, где су нас продали Ал Каиди", каже за Информер Лазаревић, рођени Београђанин.

"Држали су нас у пустињи и сваких десетак дана смо мењали коалицију. До нове године нас нису мучили, а потом је уследио хорор. Сваки дан су нас крвнички пребијали. Вежу нас за дрво, прекрију нам очи и по пет сати репетирају оружје и пуцају поред ушију. Седам пута су ме практично водили на стрељање. Покушали су тако и физички и психички да ме сломе. Пошто нису успели, радикализовали су методе. Кидали су ми месо, давали да пијем воду пуну отрова и тешких метала и зрачили ме гама зрацима. То зрачење је било најстрашније, пошто ми је пржило цело тело. На крају су успели да ми исперу мозак и покушао сам да се убијем тако што сам колац забијао у стомак. Али ни то ми није успело."

Лазаревић каже и да су га џихадисти изгладњивали:

"Дневно сам добијао литар воде и једно парче хлеба. Због тога сам морао да једем глисте, црве, бубе, змије и гуштере."

Лазаревића су џихадисти отели 23. новембра 2011. године, а ослобођен је у децембру 2014.

Извор: Информер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бањалучанин

22.03.2016 10:44

Он је исти као ти џихадисти само је он убијао за паре за Француску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

22.03.2016 13:31

Занима ме како су га у пустињи зрацили гама зрацима?

ОДГОВОРИТЕ