Горе од најгорег: Турци затварају хотеле

Представници туристичког сектора у Турској сматрају да ће 2016. бити гора чак и од предвиђања која су називана "најгорим могућим сценаријем".

Свијет 21.03.2016 | 21:30
Горе од најгорег: Турци затварају хотеле

Председник Привредне коморе Анталије Давут Четин изјавио је за лист "Хуријет" да Руси скоро више никако не долазе у Турску, а да је у сталном опадању и број туриста из Немачке и других европских земаља након серије терористичких напада у Турској.

Председник Асоцијације хотелијера Медитерана Јусуф Хачисулејман рекао је за "Хуријет" да су према ранијим предвиђањима рачунали са губицима од око осам милијарди долара.

"Сада смо направили нове процене и рачунамо да ће губици износити око 12 милијарди долара", казао је он.

Свој годишњи састанак, који је требало да буде одржан у Турској, отказала је и Асоцијација немачких туристичких организација, преноси портал Клиx.ба.

"Ако они отказују, онда не можемо рачунати ни на немачке туристе", каже Хачисулејман.

Због мањег броја туриста очекује се и смањење броја запослених. Само у Анталији око 100.000 особа могло би да остане без посла јер ће многи хотели остати затворени.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

петар

21.03.2016 20:41

Турска је сама себе зезнула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови

21.03.2016 20:46

Откинеш руку, која те храни. Тако и Турци. Нека захвале председнику државе и владе.Оборише Руски авион, и , одмах контра мјере, са Руске стране.А,могли су без тога.Имамо сличан примјер у ближем окружењу.Санкције Русији,направише прави хаос у туризму.Окретање леђа Србији, отјераше и Српске туристе.Од чега да живи туризам у ЦГ? Можда, нека паметна глава ,има неко ,спасоносно рјешење. А, до тада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тургут Озал

21.03.2016 20:51

Ста брига Турског пресједника и његовог сина за туризам када се они баве прометом нафте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

21.03.2016 21:08

Пусти ти Турке,они узму Свабама сваке године 87 милијарди на Кебапима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

22.03.2016 09:13

Европа се уз теску муку одлуцила да се конфронтира Русима и то уз зесток притисак САД и размисља да под хитно изгладе ту гупост јер коста а ви хоцете са њима да се каците глупост ударање главом у зид .

ОДГОВОРИТЕ