Gore od najgoreg: Turci zatvaraju hotele

Predstavnici turističkog sektora u Turskoj smatraju da će 2016. biti gora čak i od predviđanja koja su nazivana "najgorim mogućim scenarijem".

Svijet 21.03.2016 | 21:30
Gore od najgoreg: Turci zatvaraju hotele

Predsednik Privredne komore Antalije Davut Četin izjavio je za list "Hurijet" da Rusi skoro više nikako ne dolaze u Tursku, a da je u stalnom opadanju i broj turista iz Nemačke i drugih evropskih zemalja nakon serije terorističkih napada u Turskoj.

Predsednik Asocijacije hotelijera Mediterana Jusuf Hačisulejman rekao je za "Hurijet" da su prema ranijim predviđanjima računali sa gubicima od oko osam milijardi dolara.

"Sada smo napravili nove procene i računamo da će gubici iznositi oko 12 milijardi dolara", kazao je on.

Svoj godišnji sastanak, koji je trebalo da bude održan u Turskoj, otkazala je i Asocijacija nemačkih turističkih organizacija, prenosi portal Klix.ba.

"Ako oni otkazuju, onda ne možemo računati ni na nemačke turiste", kaže Hačisulejman.

Zbog manjeg broja turista očekuje se i smanjenje broja zaposlenih. Samo u Antaliji oko 100.000 osoba moglo bi da ostane bez posla jer će mnogi hoteli ostati zatvoreni.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

petar

21.03.2016 20:41

Turska je sama sebe zeznula.

ODGOVORITE
Name

novi

21.03.2016 20:46

Otkineš ruku, koja te hrani. Tako i Turci. Neka zahvale predsedniku države i vlade.Oboriše Ruski avion, i , odmah kontra mjere, sa Ruske strane.A,mogli su bez toga.Imamo sličan primjer u bližem okruženju.Sankcije Rusiji,napraviše pravi haos u turizmu.Okretanje leđa Srbiji, otjeraše i Srpske turiste.Od čega da živi turizam u CG? Možda, neka pametna glava ,ima neko ,spasonosno rješenje. A, do tada?

ODGOVORITE
Name

Turgut Ozal

21.03.2016 20:51

Sta briga Turskog presjednika i njegovog sina za turizam kada se oni bave prometom nafte.

ODGOVORITE
Name

kiki

21.03.2016 21:08

Pusti ti Turke,oni uzmu Svabama svake godine 87 milijardi na Kebapima.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

22.03.2016 09:13

Evropa se uz tesku muku odlucila da se konfrontira Rusima i to uz zestok pritisak SAD i razmislja da pod hitno izglade tu gupost jer kosta a vi hocete sa njima da se kacite glupost udaranje glavom u zid .

ODGOVORITE