ИВ - најава финала: Новак за историју, Раонић за првенац!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић састаје се у недељу од 21х по средњеевропском времену са Милошем Раонићем у финалу Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 20.03.2016 | 15:40
ИВ - најава финала: Новак за историју, Раонић за првенац!

Ђоковић ће покушати да постане рекордер у калифорнијској пустињи, пошто је тренутно уз Роџера Федерера најтрофејнији играч у историји овог турнира са четири титуле. Новак има шансу и да изједначи рекорд Рафаела Надала када су у питању освојени Мастерси, пошто Шпанац тренутно има 27 трофеја, један више од Србина.

Српски тенисер је добио свих пет међусобних окршаја са Раонићем који игра бриљантно од старта године и изгубио је до сада само од Ендија Марија у полуфиналу Аустралијан опена. Канађанин ће покушати да освоји први Мастерс трофеј у каријери у трећем финалу.

„Милош игра вероватно најбољи тенис у каријери. Освојио је Бризбејн, играо полуфинале у Мелбурну, а онда се опоравио и стигао овде до финала. То је импресивно. Његов сервис је већ био феноменалан, али делује ми као да га је још унапредио, посебно други сервис. Свестан сам да ће бити тежак дуел, али ако успем да неутрализујем сервис, мислим да имам добру шансу са основне линије“, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је тријумфом у четвртфиналу против Жо-Вилфреда Цонге постао играч са најбољим односом победа и пораза у историји тениса престигавши Бјорна Борга. Ђоковић сада има 82.79% успешности, испред Швеђанина који има 82.74%.

Такође, потпуно невероватно звучи податак да је од рођења његовог сина Стефана Новак стигао до финала на 17 узастопних највећих турнира (5 ГС, 10 Мастерса и 2 завршна Мастерса).

Тријумфом у полуфиналу, Новак је постао тек други играч у историји који је једног ривала победио барем 25 пута, а осим њега то је пошло за руком и Борису Бекеру против Стефана Едберга (25-10).

У сваком случају, Новак је и у Индијан Велсу наставио да исписује историју светског тениса, а нову прилику имаће у недељу увече.

Коментари / 0

Оставите коментар