ИВ - 1/2-финале: Ђоковић - Надал, реакције...

Новак Ђоковић истакао је колико је тешко играти са Рафаелом Надалом кога сматра за једног од најбољих тенисера у историји. Рафаел Надал задовољан је наступом у Индијан Велсу упркос поразу од Новака Ђоковића, јер осећа да се враћа у форму. 

Тенис 20.03.2016 | 14:20
ИВ - 1/2-финале: Ђоковић - Надал, реакције...

Први рекет света је после велике борбе у два сета добио 48. дуел са Шпанцем и изборио финале Индијан Велса.

"Увек је изазов и задовољство играти против Рафе. Он је један од најбољих тенисера у историји игре, сигурно један од мојих највећих ривала. Први сет је био веома тесан, одлучили су га поен-два у тај-брејку. Гледао сам како да прођем кроз то. У другом је било исто, напред-назад, мислим да сам средином сета направио кључни брејк. То ми је омогућило да заиграм агресивније. Све у свему, тежак меч, али шта друго очекивати када играш против Рафе", рекао је Ђоковић.

Није изгледало добро за Ђоковића на отварању меча јер је већ у другом гему изгубио сервис, а "ривал" му је био и ветар.

"Услови нису били лаки, али су исти за обојицу играча. Изгубио сам сет у другом гему са две дупле грешке. Борио сам се жестоко у трећем да га вратим. Успео сам, неке ствари сам могао урадити боље, али сам на крају одиграо добро и задовољан сам што сам стигао до финала", закључио је Ђоковић.

Ђоковић ће у финалу у недељу играти против Милоша Раонића за пету титулу у Индијан Велсу, а 27. Мастерс у каријери.

Рафаел Надал задовољан је наступом у Индијан Велсу упркос поразу од Новака Ђоковића, јер осећа да се враћа у форму.

Шпанац је поражен у два сета у њиховом 48. међусобном дуелу, али истиче да осећа да је близу врхунског нивоа игре.

"Био сам ближи него на последњих неколико мечева против најбољег на свету, па због тога гледам позитивно на ову недељу. Осетио сам на тренутак да играм на највишем могућем нивоу. Ако будем у стању да играм на овом нивуо сваке седмице, онда ћу моћи да се борим за све", рекао је Надал.

Надал је направио брејк већ у другом гему, али је Ђоковић одмах узвратио, добио први сет у тај-брејку, а онда средином другог преломио меч.

"Мислим да сам играо добро сет и по, а онда је одиграо добро завршницу. Лоше сам одиграо на мој сервис на 3:2, а он је завршио посао одигравши на високом нивоу. Имао сам шансу у првом сету. На почетку тај-брејка и на крају сета направио сам неколико грешака на форхенду. Верујем да бих са мало више самопоуздања на форхенду на крају првог сета имао много боље шансе", сматра Шпанац.

Ђоковић ће титулу у Индијан Велсу бранити против Канађанина Милоша Раонића у недељу.

"Ако Милош буде сервирао добро, он може победити било кога", закључио је Надал.

Рафаел Надал рекао је да са позитивним размишљањем напушта Индијан Велс, иако је поново изгубио од Новака Ђоковића.

Српски тенисер добио је последњих 13 сетова против освајача 14 Грен слемова, савладао га је у 10 од последњих 11 мечева и сада води са 25-23 у највећем ривалству у историји тениса.

„Играо сам добро целе недеље. Данас сам био ближи него у неким претходним мечевима које сам одиграо против најбољег на свету. То је за мене позитивно. Није живот један противник. Није живот само губљење од једног играча. Било је фрустрирајуће 2011. Тачно је да сам против њега играо много финала и изгубио шест, али сам побеђивао против осталих. У последњих годину и по дана је попуно другачије. Нисам се само са њим такмичио, играо сам против многих и нисам био спреман да поверујем да могу да се такмичим на највишем нивоу са Новаком. У последњих шест турнира против њега сам играо у Пекингу, Лондону, Дохи и сада. Ако играм против њега то је зато што сам у полуфиналу или финалу, а то су добре вести за мене“, рекао је Шпанац.

Надал је потом покушао да опише доминацију Федерера њега и Ђоковића, а поново се осврнуо и на повреде.

„То су различити тренуци у каријери за сву тројицу. Мислим да је Роџер био веома доминантан током неколико година. Када сам ја стигао, мислим да је он наставио са доминацијом, али је имао некога ту. Онда је стигао и Новак. Када сам ја био доминантан имао сам више од једног ривала. Имао сам Новака, имао сам Роџера и Ендија. Имао сам у тешке тренутке када сам имао шансу да наставим доминацију. На пример 2012., играо сам сјајно и повредио се. 2009. сам играо такође сјајно и повредио колена. 2014. сам играо добро, био сам први на рејс листи, али сасм повредио ручни зглоб.

Новак је и пре тога био доминантан. Али је сада још доминантнији. Новак је био ту све време. Никада се није повређивао. Увек је чекао свој тренутак. Када је он стигао, није га пропустио. Тешко је зауставити га, игра на тако високом нивоу и не повређује се. Мислим да је Новак невероватан играч, а невероватног играча са много самопоуздање је тешко зауставити. И Роџера је било тешко зауставити када је играо са највише самопоуздања и на највишем нивоу. Мислим да је и са мном било слично. Новак се сада вероватно осећа боље него остали. И у исто време му ништа не смета. То се мени није десило. Реалност је да је он веома комплетан играч јер игра сјајно на свим подлогама, тако да му честитам.“

Коментари / 0

Оставите коментар