IV - 1/2-finale: Đoković - Nadal, reakcije...

Novak Đoković istakao je koliko je teško igrati sa Rafaelom Nadalom koga smatra za jednog od najboljih tenisera u istoriji. Rafael Nadal zadovoljan je nastupom u Indijan Velsu uprkos porazu od Novaka Đokovića, jer oseća da se vraća u formu. 

Tenis 20.03.2016 | 14:20
IV - 1/2-finale: Đoković - Nadal, reakcije...

Prvi reket sveta je posle velike borbe u dva seta dobio 48. duel sa Špancem i izborio finale Indijan Velsa.

"Uvek je izazov i zadovoljstvo igrati protiv Rafe. On je jedan od najboljih tenisera u istoriji igre, sigurno jedan od mojih najvećih rivala. Prvi set je bio veoma tesan, odlučili su ga poen-dva u taj-brejku. Gledao sam kako da prođem kroz to. U drugom je bilo isto, napred-nazad, mislim da sam sredinom seta napravio ključni brejk. To mi je omogućilo da zaigram agresivnije. Sve u svemu, težak meč, ali šta drugo očekivati kada igraš protiv Rafe", rekao je Đoković.

Nije izgledalo dobro za Đokovića na otvaranju meča jer je već u drugom gemu izgubio servis, a "rival" mu je bio i vetar.

"Uslovi nisu bili laki, ali su isti za obojicu igrača. Izgubio sam set u drugom gemu sa dve duple greške. Borio sam se žestoko u trećem da ga vratim. Uspeo sam, neke stvari sam mogao uraditi bolje, ali sam na kraju odigrao dobro i zadovoljan sam što sam stigao do finala", zaključio je Đoković.

Đoković će u finalu u nedelju igrati protiv Miloša Raonića za petu titulu u Indijan Velsu, a 27. Masters u karijeri.

Rafael Nadal zadovoljan je nastupom u Indijan Velsu uprkos porazu od Novaka Đokovića, jer oseća da se vraća u formu.

Španac je poražen u dva seta u njihovom 48. međusobnom duelu, ali ističe da oseća da je blizu vrhunskog nivoa igre.

"Bio sam bliži nego na poslednjih nekoliko mečeva protiv najboljeg na svetu, pa zbog toga gledam pozitivno na ovu nedelju. Osetio sam na trenutak da igram na najvišem mogućem nivou. Ako budem u stanju da igram na ovom nivuo svake sedmice, onda ću moći da se borim za sve", rekao je Nadal.

Nadal je napravio brejk već u drugom gemu, ali je Đoković odmah uzvratio, dobio prvi set u taj-brejku, a onda sredinom drugog prelomio meč.

"Mislim da sam igrao dobro set i po, a onda je odigrao dobro završnicu. Loše sam odigrao na moj servis na 3:2, a on je završio posao odigravši na visokom nivou. Imao sam šansu u prvom setu. Na početku taj-brejka i na kraju seta napravio sam nekoliko grešaka na forhendu. Verujem da bih sa malo više samopouzdanja na forhendu na kraju prvog seta imao mnogo bolje šanse", smatra Španac.

Đoković će titulu u Indijan Velsu braniti protiv Kanađanina Miloša Raonića u nedelju.

"Ako Miloš bude servirao dobro, on može pobediti bilo koga", zaključio je Nadal.

Rafael Nadal rekao je da sa pozitivnim razmišljanjem napušta Indijan Vels, iako je ponovo izgubio od Novaka Đokovića.

Srpski teniser dobio je poslednjih 13 setova protiv osvajača 14 Gren slemova, savladao ga je u 10 od poslednjih 11 mečeva i sada vodi sa 25-23 u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

„Igrao sam dobro cele nedelje. Danas sam bio bliži nego u nekim prethodnim mečevima koje sam odigrao protiv najboljeg na svetu. To je za mene pozitivno. Nije život jedan protivnik. Nije život samo gubljenje od jednog igrača. Bilo je frustrirajuće 2011. Tačno je da sam protiv njega igrao mnogo finala i izgubio šest, ali sam pobeđivao protiv ostalih. U poslednjih godinu i po dana je popuno drugačije. Nisam se samo sa njim takmičio, igrao sam protiv mnogih i nisam bio spreman da poverujem da mogu da se takmičim na najvišem nivou sa Novakom. U poslednjih šest turnira protiv njega sam igrao u Pekingu, Londonu, Dohi i sada. Ako igram protiv njega to je zato što sam u polufinalu ili finalu, a to su dobre vesti za mene“, rekao je Španac.

Nadal je potom pokušao da opiše dominaciju Federera njega i Đokovića, a ponovo se osvrnuo i na povrede.

„To su različiti trenuci u karijeri za svu trojicu. Mislim da je Rodžer bio veoma dominantan tokom nekoliko godina. Kada sam ja stigao, mislim da je on nastavio sa dominacijom, ali je imao nekoga tu. Onda je stigao i Novak. Kada sam ja bio dominantan imao sam više od jednog rivala. Imao sam Novaka, imao sam Rodžera i Endija. Imao sam u teške trenutke kada sam imao šansu da nastavim dominaciju. Na primer 2012., igrao sam sjajno i povredio se. 2009. sam igrao takođe sjajno i povredio kolena. 2014. sam igrao dobro, bio sam prvi na rejs listi, ali sasm povredio ručni zglob.

Novak je i pre toga bio dominantan. Ali je sada još dominantniji. Novak je bio tu sve vreme. Nikada se nije povređivao. Uvek je čekao svoj trenutak. Kada je on stigao, nije ga propustio. Teško je zaustaviti ga, igra na tako visokom nivou i ne povređuje se. Mislim da je Novak neverovatan igrač, a neverovatnog igrača sa mnogo samopouzdanje je teško zaustaviti. I Rodžera je bilo teško zaustaviti kada je igrao sa najviše samopouzdanja i na najvišem nivou. Mislim da je i sa mnom bilo slično. Novak se sada verovatno oseća bolje nego ostali. I u isto vreme mu ništa ne smeta. To se meni nije desilo. Realnost je da je on veoma kompletan igrač jer igra sjajno na svim podlogama, tako da mu čestitam.“

Komentari / 0

Ostavite komentar