"Идемо на побједу, подршка Максимовићу"

Савез независних социјалдемократа засигурно ће на предстојећим локалним изборима пружити максималну подршку кандидату Покрета “Успјешна Српска” за градоначелника др Златку Максимовићу, потврдио је новинарима у Бијељини предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Република Српска 19.03.2016 | 18:11
"Идемо на побједу, подршка Максимовићу"

Након организационог конституисања Предсједништва Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик, предсједник странке рекао је да се на страначкој сједници разговарало о будућности Републике Српске, али и Бијељине.

С обзиром на то, Додик је изразио максималну подршку кандидату "Успјешне Српске" Златку Максимовићу у трци за мјесто градоначелника Бијељине.

"Ми смо прихватили да након именовања руководства ГО Бијељина се опредјелимо за подршку заједничком кандидату за градоначелника господину Максимовићу. Са њим и са осталим коалиционим партијама потписаћемо споразум о заједничком дјеловању", рекао је Додик и додао да ће предсједништво ГО СНСД у наредним данима дефинисати услове тог споразума.

Овим је, како каже Додик, Савез независних социјалдемократа себе лоцирао на страну побједе.

“Ми рачунамо на велику побједу овдје без обзира на одређене аспирације других. Ми смо на прошлим изборима доживјели пораз и он није био лак за нас, али сам веома захвалан људима који нису напустили странку, који су нашли енергије да издрже једно нестабилно и несигурно вријеме - вријеме многих понуда из других политичких структура. И ми са правом претендујемо као најважнија политичка партија и највећа политичка партија у Републици Српској на велику подршку народа овдје”, каже Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је Бијељини потребна кооперативна власт са Републичком.

“Овдје нам треба власт која ће сарађивати и која неће умислити себи да може да се супротстави републичким институцијама. Зато овај Градски одбор има значајну тежину. СНСД није партија која шићари по томе да ли ће добити ово или оно радно мјесто или неког директора. Ми смо одговорни за процесе, ми смо одговорни за државу, а држава је што се нас тиче Република Српска”, каже предсједник Српске.

На сједници ГО СНСД-а Бијељина изабрани су чланови предсједништва ГО, извршни комитет и потпредсједници странке. Већ од понедјељка ГО СНСД-а Бијељина креће у реализацију унутарстраначких активности, најавио је предсједник ГО СНСД-а Недељко Ћорић.

БН ТВ