"Idemo na pobjedu, podrška Maksimoviću"

Savez nezavisnih socijaldemokrata zasigurno će na predstojećim lokalnim izborima pružiti maksimalnu podršku kandidatu Pokreta “Uspješna Srpska” za gradonačelnika dr Zlatku Maksimoviću, potvrdio je novinarima u Bijeljini predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Republika Srpska 19.03.2016 | 18:11
"Idemo na pobjedu, podrška Maksimoviću"

Nakon organizacionog konstituisanja Predsjedništva Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, predsjednik stranke rekao je da se na stranačkoj sjednici razgovaralo o budućnosti Republike Srpske, ali i Bijeljine.

S obzirom na to, Dodik je izrazio maksimalnu podršku kandidatu "Uspješne Srpske" Zlatku Maksimoviću u trci za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

"Mi smo prihvatili da nakon imenovanja rukovodstva GO Bijeljina se opredjelimo za podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika gospodinu Maksimoviću. Sa njim i sa ostalim koalicionim partijama potpisaćemo sporazum o zajedničkom djelovanju", rekao je Dodik i dodao da će predsjedništvo GO SNSD u narednim danima definisati uslove tog sporazuma.

Ovim je, kako kaže Dodik, Savez nezavisnih socijaldemokrata sebe locirao na stranu pobjede.

“Mi računamo na veliku pobjedu ovdje bez obzira na određene aspiracije drugih. Mi smo na prošlim izborima doživjeli poraz i on nije bio lak za nas, ali sam veoma zahvalan ljudima koji nisu napustili stranku, koji su našli energije da izdrže jedno nestabilno i nesigurno vrijeme - vrijeme mnogih ponuda iz drugih političkih struktura. I mi sa pravom pretendujemo kao najvažnija politička partija i najveća politička partija u Republici Srpskoj na veliku podršku naroda ovdje”, kaže Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Bijeljini potrebna kooperativna vlast sa Republičkom.

“Ovdje nam treba vlast koja će sarađivati i koja neće umisliti sebi da može da se suprotstavi republičkim institucijama. Zato ovaj Gradski odbor ima značajnu težinu. SNSD nije partija koja šićari po tome da li će dobiti ovo ili ono radno mjesto ili nekog direktora. Mi smo odgovorni za procese, mi smo odgovorni za državu, a država je što se nas tiče Republika Srpska”, kaže predsjednik Srpske.

Na sjednici GO SNSD-a Bijeljina izabrani su članovi predsjedništva GO, izvršni komitet i potpredsjednici stranke. Već od ponedjeljka GO SNSD-a Bijeljina kreće u realizaciju unutarstranačkih aktivnosti, najavio je predsjednik GO SNSD-a Nedeljko Ćorić.

BN TV