Побиједи или одлази! Ако не добијемо Сити, оде Лига шампиона!

Луј ван Гал свестан да у недељу игра можда и пресудну утакмицу за опстанак на клупи Манчестер јунајтеда!

Фудбал 20.03.2016 | 14:40
Побиједи или одлази! Ако не добијемо Сити, оде Лига шампиона!

Победи или одлази. Све више навијача Манчестер јунајтеда једва чека да види леђа Лују ван Галу, а мали број оних који и даље верују Холанђанину спреман је да му понуди још једну шансу. Можда последњу да зацели ране из још једне ни приближно успешне сезоне.

Да победи градског ривала у дербију.

Црвени ђаволи у недељу од 17 часова гостују на Етихаду, али како им форма није нешто чиме могу да се похвале, а бодовни заостатак за местом које гарантује пласман у Европу се повећава јасно је да дуел са Ситијем има карактер описан синтагмом - више од фудбала.

У Ван Галовом случају, можда и више од посла.

Упитан да ли сматра да је ово ситуација „победа или смрт“, искусни стратег је без оклишања узвратио
„Мислим да јесте. Тренутно смо четири бода иза места које води у квалификације за Лигу шампиона. Морамо да победимо, иначе ће разлика постати још већа, а број мечева до краја првенства се смањује. У случају пораза били бисмо на седам поена заостатка на осам утакмица до краја. Тешко је надокнадити ту разлику. Поготово што је и Вест Хем испред нас. Дакле, не само Сити, већ и клуб из Лондона“.

А шта ако не успе да победи? Уосталом, у Премијер лиги је то урадио само једном на последњих осам гостовања. Да ли у том случају следи известан растанак са клубом који је, шушка се све гласније, почео да прави велике планове са Жозеом Мурињом?
„Нећу са вама о томе да расправљам“, оштро ће тренер Јунејтеда новинарима. „Зашто бих о томе причао са вама? Сваки пут кад изгубимо постављате ми исто питање. Зашто? Кад сам долазио потписао сам уговор на три сезоне, толико траје овај процес који смо започели. Не две, него три године“.

Прву је завршио као четврти, сад је испао из Лиге шампиона и Лиге Европе, рано остао без шанси у Лига купу, а једини трофеј којег може да се докопа је ФА куп, мада прво мора да савлада Вест Хем у гостима, у поновољеном мечу четвртфинала.
„Наш циљ је био да се пласирамо међу прве три екипе, како бисмо направили искорак у односу на минулу сезону, кад смо били четврти. Ако не успемо биће то испод наших очекивања, која су некад заиста велика. Морате да анализирате све што се дешавало, да узмете у обзир све околности под којима сам радио. Иначе, не осећам да сам под притиском. Никад“, завршио је Луј ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар