Pobijedi ili odlazi! Ako ne dobijemo Siti, ode Liga šampiona!

Luj van Gal svestan da u nedelju igra možda i presudnu utakmicu za opstanak na klupi Mančester junajteda!

Fudbal 20.03.2016 | 14:40
Pobijedi ili odlazi! Ako ne dobijemo Siti, ode Liga šampiona!

Pobedi ili odlazi. Sve više navijača Mančester junajteda jedva čeka da vidi leđa Luju van Galu, a mali broj onih koji i dalje veruju Holanđaninu spreman je da mu ponudi još jednu šansu. Možda poslednju da zaceli rane iz još jedne ni približno uspešne sezone.

Da pobedi gradskog rivala u derbiju.

Crveni đavoli u nedelju od 17 časova gostuju na Etihadu, ali kako im forma nije nešto čime mogu da se pohvale, a bodovni zaostatak za mestom koje garantuje plasman u Evropu se povećava jasno je da duel sa Sitijem ima karakter opisan sintagmom - više od fudbala.

U Van Galovom slučaju, možda i više od posla.

Upitan da li smatra da je ovo situacija „pobeda ili smrt“, iskusni strateg je bez oklišanja uzvratio
„Mislim da jeste. Trenutno smo četiri boda iza mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Moramo da pobedimo, inače će razlika postati još veća, a broj mečeva do kraja prvenstva se smanjuje. U slučaju poraza bili bismo na sedam poena zaostatka na osam utakmica do kraja. Teško je nadoknaditi tu razliku. Pogotovo što je i Vest Hem ispred nas. Dakle, ne samo Siti, već i klub iz Londona“.

A šta ako ne uspe da pobedi? Uostalom, u Premijer ligi je to uradio samo jednom na poslednjih osam gostovanja. Da li u tom slučaju sledi izvestan rastanak sa klubom koji je, šuška se sve glasnije, počeo da pravi velike planove sa Žozeom Murinjom?
„Neću sa vama o tome da raspravljam“, oštro će trener Junejteda novinarima. „Zašto bih o tome pričao sa vama? Svaki put kad izgubimo postavljate mi isto pitanje. Zašto? Kad sam dolazio potpisao sam ugovor na tri sezone, toliko traje ovaj proces koji smo započeli. Ne dve, nego tri godine“.

Prvu je završio kao četvrti, sad je ispao iz Lige šampiona i Lige Evrope, rano ostao bez šansi u Liga kupu, a jedini trofej kojeg može da se dokopa je FA kup, mada prvo mora da savlada Vest Hem u gostima, u ponovoljenom meču četvrtfinala.
„Naš cilj je bio da se plasiramo među prve tri ekipe, kako bismo napravili iskorak u odnosu na minulu sezonu, kad smo bili četvrti. Ako ne uspemo biće to ispod naših očekivanja, koja su nekad zaista velika. Morate da analizirate sve što se dešavalo, da uzmete u obzir sve okolnosti pod kojima sam radio. Inače, ne osećam da sam pod pritiskom. Nikad“, završio je Luj van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar