Пуштен из болнице, слиједи саслушање

Главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу прошлог новембра Салах Абдеслам и његов саучесник отпуштени су јутрос из болнице у Бриселу, преноси АФП.

Свијет 19.03.2016 | 12:30
Пуштен из болнице, слиједи саслушање

Осумњиченима је у болници током ноћи указана помоћ због рана од метака које су примили током хапшења.

"Двојица осумњичених терориста напустила су болницу 'Сан Пјер'", написао је на Твитеру градоначелник белгијске престонице Иван Мајер, који није навео гдје су Абдеслам и саучесник одведени.

АФП наводи да ће њих двојица вјероватно бити испитана у полицији уочи саслушања везаног за њихово изручење Француској.

Према информацијама АП, изручење би требало да буде извршено по убрзаној процедури. Белгијска полиција ухапсила је јуче укупно пет особа у акцијама у Бриселу, укључујући главног осумњиченог за париске нападе Салаха Абдеслама и породицу која га је скривала, саопштило је тужилаштво.

То је на конференцији за новинаре саопштио портпарол федералног тужилаштва Тијери Вертс, преноси АФП. Он је додао да је у акцији хапшења Абдеслам лакше рањен у ногу и да је пребачен у болницу.

Још један мушкарац је лакше рањен и хоспитализован. Ухапшене су још три особе, чланови исте породице која је скривала Абдеслама и њих ће истражитељи саслушати, додао је Вертс.

Нешто раније, заједничку конференцију за новинаре одржали су белгијски премијер Шарл Мишел и француски предсједник Франсоа Оланд.

Мишел је саопштио да су у данашњој акцији полиције ухапшена тројица осумњичених за париске нападе, укључујући Салаха Абдеслама.

Ово вече је успех у борби против тероризма, рекао је Мишел на заједничкој конференцији за новинаре са француским председником Франсоа Оландом, преноси АП.

Француски председник је, такође, потврдио да је Абдеслам ухапшен и формално идентификован. Оланд је додао да истрага о париским нападима није готова и да ће бити још хапшења, наводи АП.

Он је честитао белгијској влади на операцији која је трајала неколико недеља и додао да очекује екстрадицију Абдеслама што је пре могуће.

Коментари / 0

Оставите коментар