Pušten iz bolnice, slijedi saslušanje

Glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu prošlog novembra Salah Abdeslam i njegov saučesnik otpušteni su jutros iz bolnice u Briselu, prenosi AFP.

Svijet 19.03.2016 | 12:30
Pušten iz bolnice, slijedi saslušanje

Osumnjičenima je u bolnici tokom noći ukazana pomoć zbog rana od metaka koje su primili tokom hapšenja.

"Dvojica osumnjičenih terorista napustila su bolnicu 'San Pjer'", napisao je na Tviteru gradonačelnik belgijske prestonice Ivan Majer, koji nije naveo gdje su Abdeslam i saučesnik odvedeni.

AFP navodi da će njih dvojica vjerovatno biti ispitana u policiji uoči saslušanja vezanog za njihovo izručenje Francuskoj.

Prema informacijama AP, izručenje bi trebalo da bude izvršeno po ubrzanoj proceduri. Belgijska policija uhapsila je juče ukupno pet osoba u akcijama u Briselu, uključujući glavnog osumnjičenog za pariske napade Salaha Abdeslama i porodicu koja ga je skrivala, saopštilo je tužilaštvo.

To je na konferenciji za novinare saopštio portparol federalnog tužilaštva Tijeri Verts, prenosi AFP. On je dodao da je u akciji hapšenja Abdeslam lakše ranjen u nogu i da je prebačen u bolnicu.

Još jedan muškarac je lakše ranjen i hospitalizovan. Uhapšene su još tri osobe, članovi iste porodice koja je skrivala Abdeslama i njih će istražitelji saslušati, dodao je Verts.

Nešto ranije, zajedničku konferenciju za novinare održali su belgijski premijer Šarl Mišel i francuski predsjednik Fransoa Oland.

Mišel je saopštio da su u današnjoj akciji policije uhapšena trojica osumnjičenih za pariske napade, uključujući Salaha Abdeslama.

Ovo veče je uspeh u borbi protiv terorizma, rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi AP.

Francuski predsednik je, takođe, potvrdio da je Abdeslam uhapšen i formalno identifikovan. Oland je dodao da istraga o pariskim napadima nije gotova i da će biti još hapšenja, navodi AP.

On je čestitao belgijskoj vladi na operaciji koja je trajala nekoliko nedelja i dodao da očekuje ekstradiciju Abdeslama što je pre moguće.

Komentari / 0

Ostavite komentar