Прочитала причу странца на Фејсбуку, па му поклонила бубрег

Млада Американка одлучила је да донира мушкарцу свој бубрег након што је на друштвеној мрежи Фејсбук прочитала причу о његовом тешком здравственом проблему.

Занимљивости 19.03.2016 | 10:00
Прочитала причу странца на Фејсбуку, па му поклонила бубрег

Након постављене дијагнозе, Мајкл Нортон из Кентакија наставио је да ради као надзорник затвора упркос томе што је функција његових бубрега износила само 13 одсто.

Крајем 2015. године Нортон се појавио на локалној станици Wате 6 како би испричао своју животну причу са надом да ће коначно добити бубрег.

Његовом ишчекивању дошао је крај када је једна жена на Фејсбук страници канала приметила пост под називом “Чувар затвора из Округа Нокс жели бубрег за Божић”.

Дирнута чланком, Маријана Рајднур, млада мајка, позвала је Центар за транспантацију Универзитета у Тенесију и рекла им да је спремна да се одрекне свог бубрега. Срећом, тестови су показали да је савршен донор.

Осам недеља касније, 24. фебруара ове године, пар је ‘отишао под нож’.

“Није ме било страх. Имала сам осећај као је то нешто што је требало да учиним. Желела сам да помогнем Мајклу зато што је деловао као нормалан, обичан човек, попут мене и моје породице”, рекла је Рајденур.

Заузврат, Нортон ову племениту жену назива својим “анђелом чуварем”.

Према наводима универзитета и канала Wате 6, пар се успешно опоравља.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар