Pročitala priču stranca na Fejsbuku, pa mu poklonila bubreg

Mlada Amerikanka odlučila je da donira muškarcu svoj bubreg nakon što je na društvenoj mreži Fejsbuk pročitala priču o njegovom teškom zdravstvenom problemu.

Zanimljivosti 19.03.2016 | 10:00
Pročitala priču stranca na Fejsbuku, pa mu poklonila bubreg

Nakon postavljene dijagnoze, Majkl Norton iz Kentakija nastavio je da radi kao nadzornik zatvora uprkos tome što je funkcija njegovih bubrega iznosila samo 13 odsto.

Krajem 2015. godine Norton se pojavio na lokalnoj stanici Wate 6 kako bi ispričao svoju životnu priču sa nadom da će konačno dobiti bubreg.

Njegovom iščekivanju došao je kraj kada je jedna žena na Fejsbuk stranici kanala primetila post pod nazivom “Čuvar zatvora iz Okruga Noks želi bubreg za Božić”.

Dirnuta člankom, Marijana Rajdnur, mlada majka, pozvala je Centar za transpantaciju Univerziteta u Tenesiju i rekla im da je spremna da se odrekne svog bubrega. Srećom, testovi su pokazali da je savršen donor.

Osam nedelja kasnije, 24. februara ove godine, par je ‘otišao pod nož’.

“Nije me bilo strah. Imala sam osećaj kao je to nešto što je trebalo da učinim. Želela sam da pomognem Majklu zato što je delovao kao normalan, običan čovek, poput mene i moje porodice”, rekla je Rajdenur.

Zauzvrat, Norton ovu plemenitu ženu naziva svojim “anđelom čuvarem”.

Prema navodima univerziteta i kanala Wate 6, par se uspešno oporavlja.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar