Ноле преко Цонге до Надала и полуфинала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у ново полуфинале Мастерса у Индијан Велсу победом над Жо-Вилфредом Цонгом у два тај брејка.

Тенис 19.03.2016 | 00:38
Ноле преко Цонге до Надала и полуфинала

Ђоковић није био на врхунцу против Француза, али је имао више концентрације у одлучујућим тренуцима и славио резултатом 7:6 (7-2), 7:6 (7-2).

Новак је у походу на рекордну пету и трећу узастопну титулу у калифорнијској пустињи, али је до 19. узастопног полуфинала на турнирима из серије 1.000 стигао уз доста осцилација.

После неколико не баш сјајних мечева у уводној фази турнира, дуел са Цонгом кренуо је одлично и рано направио брејк. Потом је пропустио две брејк лопте за 5:2, па је казна стигла у гему у којем је сервирао за сет. Био је на ивици да изгуби тај део игре јер је француски тенисер ударао као у трансу, погађавши форхенде из свих делова терена.

Међутим, Србин је издржао до тај брејка у којем је виђен фер плеј потез достадашњег дела сезоне. Новак је фантастично одиграо волеј на мрежи, Француз је једва стигао лоптицу и послао је у аут, а судија Марфи је саопштио да је резултат 3:0 у корист Србина.

Изненађење је стигло када је први рекет планете пришао и рекао му да га је лоптица дотакла пре него што је изашла у аут, па је поен додељен Цонги и уместо 3:0 на семафору је стајало 2:1. То га није много коштало јер је направио серију којом је решио први део игре – 7:6 (7-2).

Иако је у други део игре ушао много опуштеније, направио је неколико грешака и Жо је био тај који је задао први ударац за 2:1. Ипак, грешкама је омогућио противнику рибрејк, а у десетом гему је једва извукао живу главу. Ђоковић је имао две меч лопте код 5:4, када се Цонга извукао са два изузетно рискантна форхенда и потом изборио тај брејку. Баш као у првом сету, у њему није имао много шансе, па се Новак пласирао у полуфинале после више од два сата игре.

Ово је био 21. међусобни дуел двојице тенисера и 15. победа Ђоковића, која му је омогућила нови дуел са Рафаелом Надалом. У 48. епизоди највећег ривалства у ‘белом спорту’ Новак води са 24-23 у победама против Рафе, који је без проблема изашао на крај са Кеијем Нишикоријем – 6:4, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар