Nole preko Conge do Nadala i polufinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Žo-Vilfredom Congom u dva taj brejka.

Tenis 19.03.2016 | 00:38
Nole preko Conge do Nadala i polufinala

Đoković nije bio na vrhuncu protiv Francuza, ali je imao više koncentracije u odlučujućim trenucima i slavio rezultatom 7:6 (7-2), 7:6 (7-2).

Novak je u pohodu na rekordnu petu i treću uzastopnu titulu u kalifornijskoj pustinji, ali je do 19. uzastopnog polufinala na turnirima iz serije 1.000 stigao uz dosta oscilacija.

Posle nekoliko ne baš sjajnih mečeva u uvodnoj fazi turnira, duel sa Congom krenuo je odlično i rano napravio brejk. Potom je propustio dve brejk lopte za 5:2, pa je kazna stigla u gemu u kojem je servirao za set. Bio je na ivici da izgubi taj deo igre jer je francuski teniser udarao kao u transu, pogađavši forhende iz svih delova terena.

Međutim, Srbin je izdržao do taj brejka u kojem je viđen fer plej potez dostadašnjeg dela sezone. Novak je fantastično odigrao volej na mreži, Francuz je jedva stigao lopticu i poslao je u aut, a sudija Marfi je saopštio da je rezultat 3:0 u korist Srbina.

Iznenađenje je stiglo kada je prvi reket planete prišao i rekao mu da ga je loptica dotakla pre nego što je izašla u aut, pa je poen dodeljen Congi i umesto 3:0 na semaforu je stajalo 2:1. To ga nije mnogo koštalo jer je napravio seriju kojom je rešio prvi deo igre – 7:6 (7-2).

Iako je u drugi deo igre ušao mnogo opuštenije, napravio je nekoliko grešaka i Žo je bio taj koji je zadao prvi udarac za 2:1. Ipak, greškama je omogućio protivniku ribrejk, a u desetom gemu je jedva izvukao živu glavu. Đoković je imao dve meč lopte kod 5:4, kada se Conga izvukao sa dva izuzetno riskantna forhenda i potom izborio taj brejku. Baš kao u prvom setu, u njemu nije imao mnogo šanse, pa se Novak plasirao u polufinale posle više od dva sata igre.

Ovo je bio 21. međusobni duel dvojice tenisera i 15. pobeda Đokovića, koja mu je omogućila novi duel sa Rafaelom Nadalom. U 48. epizodi najvećeg rivalstva u ‘belom sportu’ Novak vodi sa 24-23 u pobedama protiv Rafe, koji je bez problema izašao na kraj sa Keijem Nišikorijem – 6:4, 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar