"Грмечка корида" се враћа на Међеђе брдо

На Међеђем брду, двадесетак километара удаљеном од Санског Моста, започело је деминирање неколико дунума земљишта за које се претпоставља да је контаминирано минама.

Босна и Херцеговина 18.03.2016 | 22:00
"Грмечка корида" се враћа на Међеђе брдо

"Ради се о локацији која се налази непосредно уз мјесто гдје се одвија 'Грмечка корида'. Тек након што се оконча деминирање моћи ће се гарантовати пуна безбједност посјетиоцима овог догађаја, што у претходним годинама није био случај", рекао је Саид Рамић, начелник Цивилне заштите у Санском Мосту.

Деминирање обављају деминери Оружаних снага БиХ, а посао би требало да буде завршен за двије до три седмице. Начелник Санског Моста Мустафа Авдагић очекује да ове године буде одржана "Грмечка корида". Казао је да ће организаторима пружити сваку врсту помоћи.

Поменута манифестација није одржавана протекле двије године, након што је МУП УСК процијенио како се посјетиоцима не може гарантовати потпуна безбједност због сумње о постојању заосталих минских поља.

У Удружењу "Грмечка корида - Међеђе брдо" сматрали су тада да је ријеч о намјерној опструкцији манифестације која симболизује постојање српског народа на простору Подгрмеча.

Истицали су како је "Грмечка корида" неколико протеклих година одржавана, а потом напрасно забрањена.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Грмецка корида

18.03.2016 22:08

Они који данас у Санском Мосту прослављју помен на битку код Цанакалеа.познатија као битка на Галипољу. .која се десила прије 101 г. Учиниће све да спријече одржавање Грмецка кориде на Медједјег брду..Јер корида је симбол борбе за слободу српског народа...борба два свијета.беба добра и зла..Видимо се на Медједјег брду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир с враца

18.03.2016 22:52

Боље реци примирје. Људи се зблизавају јер је око нас велико зло и не мислим ту на ИСИС. Они су анархисти и медији с недостатком образовања из књига не с Интернета не схватају како анархисти функционису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горца

19.03.2016 06:17

Браво Младене Иваницу

ОДГОВОРИТЕ