Одбијена жалба на одређивање притвора

Кривично вијеће Суда БиХ одбило је жалбу адвокатског тима предсједника Савеза за бољу будућност /СББ/ Фахрудина Радончића на одређивање мјере притвора која може трајати до двије године или до нове одлуке суда, изјавио је један од Радончићевих адвоката Асим Црналић.

Босна и Херцеговина 18.03.2016 | 20:50
Одбијена жалба на одређивање притвора

Радончић је оптужен за ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

На недавном рочишту он се изјаснио да није крив за оптужбе које му се стављају на терет.

Кривицу су на ранијем рочишту негирали и остали оптужени у овом предмету Бакир Даутбашић, Билсена Шахман и Зијад Хаџијахић.

Против њих је 15. фебруара потврђена оптужница. Они су, према оптужници, договарањем и међусобно повезаним радњама починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Сви оптужени, осим Радончића, бране се са слободе. Радончићу је, након што је прекршио мјере забране које му је изрекао Суд БиХ, на приједлог Тужилаштва БиХ поново одређен притвор.

Притвор му је одређен јер је прекршио мјере забране - напуштање мјеста боравишта, кућног притвора и контактирање са медијима.

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зумбул

18.03.2016 21:25

Ох јадо богам си крупно нешта скривио чим су те тако стиснули.Изгледа да ћеш се тешко извући из овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дино

18.03.2016 22:39

Ал кад се извуче помесце банду која му је све то спаковале. Фахро је једини који нешто ствара у овој држави.

Name

Зено

19.03.2016 00:50

Он је крив само сто није родбина са Изедбеговицем и сто је Сандзаклија и то је то а и тако и Сефер Халиловиц али има вакта и земана тиха вода брегове влада све це доци на вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.03.2016 03:44

Рад судства је највеци испит како РС тако и БиХ као заједницке дрзаве који је сад на потезу и донијеце велике одлуке народа доста је било националистицки прица сви оце правну дрзаву а сад је вријеме да се показе??

ОДГОВОРИТЕ