Бенитезово писмо навијачима: Хоћу данас звучни зид!

Нови тренер Њукасла написао јавно писмо у којем тражи громогласну подршку са трибина у локалном дербију против Сандерленда.

Фудбал 20.03.2016 | 12:00
Бенитезово писмо навијачима: Хоћу данас звучни зид!

Тренер фудбалера Њукасла Рафаел Бенитез позвао је навијаче тог клуба да направе "звучни зид" током утакмице с великим ривалом Сандерлендом и на тај начин пруже подршку својим играчима.

У отвореном писму навијачима, које је објавио Њукасл Кроникл, бивши тренер Валенсије, Ливерпула, Интера, Челсија, Наполија, Реал Мадрида... захвалио је навијачима на искреном и топлом пријему откако је прошле недеље преузео екипу од отпуштеног Стива Мекларена.

"Био сам на противничкој клупи на Сент Џејмс парку и знам да ће ме, када будем заузео место на домаћој клупи, подржати једни од најстраственијих навијача на свету. Снага ваше чувене подршке је једна од ствари које су ме привукле овом клубу. У недељу, Сандерленд се неће суочити само са 11 играча на терену, већ и с јаком војском од 50.000 навијача. Надам се да нећете потценити важност ваше улоге... Ви можете да направите кључну разлику", навео је Бенитез.

Њукасл је после 29 утакмица Премијер лиге претпоследњи на табели са 24 бода и налази се на бод од сигурне зоне и 17. места које заузима његов велики ривал Сандерленд.

"Направимо звучни зид и црно-бели талас. Сигуран сам да ће се обе стране поштовати, то је важно, али не сумњам да ће атмосфера коју ћете створити бити електрична", додао је шпански тренер.

Дуели црно-белих и црвено-белих називају се и "Тајн-Вер" дерби и једно су од највећих ривалстава на Острву, али и у европском фудбалу. Обе екипе су до сада у свим такмичењима оствариле по 53 победе, а 49 утакмица завршено је без победника. У Премијер лиги Њукасл има 51 победу а Сандерленд 47, а 43 утакмице завршене су нерешеним резултатом.

Бенитез је на дебију предводио Њукасл против водећег Лестера у понедељак, када је његова екипа изгубила 0:1. После тога је одлучио да укине играчима слободан дан и појачао је тренинге.

Тренер Сандерленда Сем Алердајс урадио је супротно.

"Урадио сам супротно од Рафе и дао сам играчима слободан дан. Не можемо бити физички спремнији него што смо сада. Ментално стање играча у дербију је за мене најважније. То ће одлучити да ли ће екипа победити. Ако не будемо психички јаки и не поднесемо добро притисак, онда ће бити тешко", рекао је он.

Двојица тренера су у прошлости имали много сукоба у Премијер лиги, али је бивши тренер Вест Хема, Блекбурна, Њукасла... рекао да нема више несугласица међу њима.

"То је нешто што смо радили, неке игрице. Тада сам био за то, али видео сам Рафу када је био у Челсију, а ја у Вест Хему и све је било у реду. Нема проблема", рекао је Алердајс.

Утакмица Њукасл - Сандерленд игра се у недељу од 14.30 на Сент Џејмс парку.

Коментари / 0

Оставите коментар