Benitezovo pismo navijačima: Hoću danas zvučni zid!

Novi trener Njukasla napisao javno pismo u kojem traži gromoglasnu podršku sa tribina u lokalnom derbiju protiv Sanderlenda.

Fudbal 20.03.2016 | 12:00
Benitezovo pismo navijačima: Hoću danas zvučni zid!

Trener fudbalera Njukasla Rafael Benitez pozvao je navijače tog kluba da naprave "zvučni zid" tokom utakmice s velikim rivalom Sanderlendom i na taj način pruže podršku svojim igračima.

U otvorenom pismu navijačima, koje je objavio Njukasl Kronikl, bivši trener Valensije, Liverpula, Intera, Čelsija, Napolija, Real Madrida... zahvalio je navijačima na iskrenom i toplom prijemu otkako je prošle nedelje preuzeo ekipu od otpuštenog Stiva Meklarena.

"Bio sam na protivničkoj klupi na Sent Džejms parku i znam da će me, kada budem zauzeo mesto na domaćoj klupi, podržati jedni od najstrastvenijih navijača na svetu. Snaga vaše čuvene podrške je jedna od stvari koje su me privukle ovom klubu. U nedelju, Sanderlend se neće suočiti samo sa 11 igrača na terenu, već i s jakom vojskom od 50.000 navijača. Nadam se da nećete potceniti važnost vaše uloge... Vi možete da napravite ključnu razliku", naveo je Benitez.

Njukasl je posle 29 utakmica Premijer lige pretposlednji na tabeli sa 24 boda i nalazi se na bod od sigurne zone i 17. mesta koje zauzima njegov veliki rival Sanderlend.

"Napravimo zvučni zid i crno-beli talas. Siguran sam da će se obe strane poštovati, to je važno, ali ne sumnjam da će atmosfera koju ćete stvoriti biti električna", dodao je španski trener.

Dueli crno-belih i crveno-belih nazivaju se i "Tajn-Ver" derbi i jedno su od najvećih rivalstava na Ostrvu, ali i u evropskom fudbalu. Obe ekipe su do sada u svim takmičenjima ostvarile po 53 pobede, a 49 utakmica završeno je bez pobednika. U Premijer ligi Njukasl ima 51 pobedu a Sanderlend 47, a 43 utakmice završene su nerešenim rezultatom.

Benitez je na debiju predvodio Njukasl protiv vodećeg Lestera u ponedeljak, kada je njegova ekipa izgubila 0:1. Posle toga je odlučio da ukine igračima slobodan dan i pojačao je treninge.

Trener Sanderlenda Sem Alerdajs uradio je suprotno.

"Uradio sam suprotno od Rafe i dao sam igračima slobodan dan. Ne možemo biti fizički spremniji nego što smo sada. Mentalno stanje igrača u derbiju je za mene najvažnije. To će odlučiti da li će ekipa pobediti. Ako ne budemo psihički jaki i ne podnesemo dobro pritisak, onda će biti teško", rekao je on.

Dvojica trenera su u prošlosti imali mnogo sukoba u Premijer ligi, ali je bivši trener Vest Hema, Blekburna, Njukasla... rekao da nema više nesuglasica među njima.

"To je nešto što smo radili, neke igrice. Tada sam bio za to, ali video sam Rafu kada je bio u Čelsiju, a ja u Vest Hemu i sve je bilo u redu. Nema problema", rekao je Alerdajs.

Utakmica Njukasl - Sanderlend igra se u nedelju od 14.30 na Sent Džejms parku.

Komentari / 0

Ostavite komentar