Срби опет ''експериментишу''! Четворица дебитаната на Ћурчићевом списку!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић објавио је списак за предстојеће пријатељске утакмице, на којем су четворица дебитаната.

Фудбал 18.03.2016 | 18:00
Срби опет ''експериментишу''! Четворица дебитаната на Ћурчићевом списку!

Србија ће 23. марта у 20.30 играти против Пољске у Познању, док ће шест дана касније у 18.00 по средњеевропском времену гостовати Естонији у Талину.

Нова имена међу репрезентативцима су Алексадар Пантић из Ејбара, Немања Максимовић из Астане, Марко Грујић из Црвене звезде и Никола Стојиљковић из Браге.

Сергеј Милинковић-Савић из Лација и Љубомир Фејса из Бенфике су отказали због повреда.

На списку су голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив) и Марко Дмитровић (Алкоркон).

Одбрамбени играчи: Бранислав Ивановић (Челси), Александар Пантић (Ејбар), Никола Максимовић (Торино), Урош Спајић (Тулуз), Филип Младеновић (Келн), Слободан Рајковић (Дармштат), Александар Коларов (Манчестер сити) и Милош Косановић (Стандард).

Везни фудбалери: Зоран Тошић (ЦСКА), Дарко Брашанац (Партизан), Марко Грујић (Црвена звезда), Адем Љајић (Интер), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Штутгарт), Немања Максимовић (Астана) и Филип Дјуричић (Андерлехт).

Нападачи: Александар Митровић (Њукасл), Миралем Сулејмани (Јанг Бојс) и Никола Стојиљковић (Брага).

Репрезентативци Србије ће се окупити у понедељак, 21. марта у Старој Пазови, док ће на пут кренути дан касније.

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да је пред репрезентацијом деликатан задатак и да се за пријатељске утакмице одлучио за тренутно најбољи састав.

Србија ће 23. марта играти против Пољске у Познању, док ће се шест дана касније састати са Естонијом у Талину.

"Имамо деликатан задатак, али верујем да можемо да направимо два добра резултата и да кроз ове две утакмице вратимо веру у национални тим. Били смо убедјени да смо је вратили, али нас је претходна утакмица пореметила. Неки ризици треба да се преузму. Имамо амбијент који се не презентује добро када додју утакмице, не покажемо то што имамо. Резултатима морамо да стварамо амбијент и нико нам неће помоћи", рекао је Ћурчић новинарима у Старој Пазови.

На Ћурчићевом списку су четворица дебитаната, а према његовим речима, не ради се о подмладјивању тима, већ су позвани они који су тренутно најбољи.

"Ово не бих назвао подмлађивањем, ови играчи су сасвим заслужено у дресу репрезентације, зрели су да носе игру Србије. Ниједног тренутка се нећемо тражити изговор у подмладјивању. За репрезентацију треба да играју најбољи, без обзира на године. Ово је најбољи избор, било је лаких и тешких одлука, а у овом тренутку је ово најбоље што Србија има", казао је селектор.

Према његовим речима, Србија се није одрекла ниједног играча, већ се на овај списак одлучио због стања појединих играча и процена.

Он је између осталих позвао и Немању Матића и Александра Коларова, који су суспендовани за почетак квалификација.

Како је рекао, њих двојица ће имати одредјену минутажу у предстојеће две пријатељске утакмице и додао да очекује да ће они много помоћи у квалификацијама када им истекне казна.

Ћурчић је рекао да су утакмице против Пољске и Естоније "само на папиру" пријатељске и да постоји велики резултатски императив јер за Србију "већ почињу" квалификације за Светско првенство у Русији.

"Када смо бирали ривале, тражили смо да буду по мери. Те две утакмице ће бити права провера и одлична слика за оно што треба да урадимо у мају и јуну да бисмо што спремнији били на почетку квалификација", рекао је Ћурчић.

Он је навео да поред резултата мора да се води рачуна и о интегрисању младих играча.

"Ту долазимо у дисбаланс у циљевима, измедју резултата и уводјења играча. Има много промена, што смо најавили после утакмице са Чешком. На списку играчи који су продукт систематског рада, али су они скренули пажњу на себе у сениорском фудбалу и ово је одлична прилика да енергијом оправдају указано поверење. Надам се да сам донео добре одлуке", казао је Ћурчић.

Такодје, Ћурчић је навео да ће се Марко Грујић прикљчити екипи у среду и да ће бити спреман за сусрет са Естонијом, а због обавеза у свом клубу Црвеној звезди.

Тренер голмана Александар Коцић напустио је национални тим, а стручном штабу репрезентације прикључен је Срдјан Максимовић из Звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар