Srbi opet ''eksperimentišu''! Četvorica debitanata na Ćurčićevom spisku!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić objavio je spisak za predstojeće prijateljske utakmice, na kojem su četvorica debitanata.

Fudbal 18.03.2016 | 18:00
Srbi opet ''eksperimentišu''! Četvorica debitanata na Ćurčićevom spisku!

Srbija će 23. marta u 20.30 igrati protiv Poljske u Poznanju, dok će šest dana kasnije u 18.00 po srednjeevropskom vremenu gostovati Estoniji u Talinu.

Nova imena među reprezentativcima su Aleksadar Pantić iz Ejbara, Nemanja Maksimović iz Astane, Marko Grujić iz Crvene zvezde i Nikola Stojiljković iz Brage.

Sergej Milinković-Savić iz Lacija i Ljubomir Fejsa iz Benfike su otkazali zbog povreda.

Na spisku su golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv) i Marko Dmitrović (Alkorkon).

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Pantić (Ejbar), Nikola Maksimović (Torino), Uroš Spajić (Tuluz), Filip Mladenović (Keln), Slobodan Rajković (Darmštat), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Miloš Kosanović (Standard).

Vezni fudbaleri: Zoran Tošić (CSKA), Darko Brašanac (Partizan), Marko Grujić (Crvena zvezda), Adem Ljajić (Inter), Luka Milivojević (Olimpijakos), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Štutgart), Nemanja Maksimović (Astana) i Filip Djuričić (Anderleht).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Miralem Sulejmani (Jang Bojs) i Nikola Stojiljković (Braga).

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedeljak, 21. marta u Staroj Pazovi, dok će na put krenuti dan kasnije.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je pred reprezentacijom delikatan zadatak i da se za prijateljske utakmice odlučio za trenutno najbolji sastav.

Srbija će 23. marta igrati protiv Poljske u Poznanju, dok će se šest dana kasnije sastati sa Estonijom u Talinu.

"Imamo delikatan zadatak, ali verujem da možemo da napravimo dva dobra rezultata i da kroz ove dve utakmice vratimo veru u nacionalni tim. Bili smo ubedjeni da smo je vratili, ali nas je prethodna utakmica poremetila. Neki rizici treba da se preuzmu. Imamo ambijent koji se ne prezentuje dobro kada dodju utakmice, ne pokažemo to što imamo. Rezultatima moramo da stvaramo ambijent i niko nam neće pomoći", rekao je Ćurčić novinarima u Staroj Pazovi.

Na Ćurčićevom spisku su četvorica debitanata, a prema njegovim rečima, ne radi se o podmladjivanju tima, već su pozvani oni koji su trenutno najbolji.

"Ovo ne bih nazvao podmlađivanjem, ovi igrači su sasvim zasluženo u dresu reprezentacije, zreli su da nose igru Srbije. Nijednog trenutka se nećemo tražiti izgovor u podmladjivanju. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ovo je najbolji izbor, bilo je lakih i teških odluka, a u ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima", kazao je selektor.

Prema njegovim rečima, Srbija se nije odrekla nijednog igrača, već se na ovaj spisak odlučio zbog stanja pojedinih igrača i procena.

On je između ostalih pozvao i Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, koji su suspendovani za početak kvalifikacija.

Kako je rekao, njih dvojica će imati odredjenu minutažu u predstojeće dve prijateljske utakmice i dodao da očekuje da će oni mnogo pomoći u kvalifikacijama kada im istekne kazna.

Ćurčić je rekao da su utakmice protiv Poljske i Estonije "samo na papiru" prijateljske i da postoji veliki rezultatski imperativ jer za Srbiju "već počinju" kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Kada smo birali rivale, tražili smo da budu po meri. Te dve utakmice će biti prava provera i odlična slika za ono što treba da uradimo u maju i junu da bismo što spremniji bili na početku kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

On je naveo da pored rezultata mora da se vodi računa i o integrisanju mladih igrača.

"Tu dolazimo u disbalans u ciljevima, izmedju rezultata i uvodjenja igrača. Ima mnogo promena, što smo najavili posle utakmice sa Češkom. Na spisku igrači koji su produkt sistematskog rada, ali su oni skrenuli pažnju na sebe u seniorskom fudbalu i ovo je odlična prilika da energijom opravdaju ukazano poverenje. Nadam se da sam doneo dobre odluke", kazao je Ćurčić.

Takodje, Ćurčić je naveo da će se Marko Grujić prikljčiti ekipi u sredu i da će biti spreman za susret sa Estonijom, a zbog obaveza u svom klubu Crvenoj zvezdi.

Trener golmana Aleksandar Kocić napustio je nacionalni tim, a stručnom štabu reprezentacije priključen je Srdjan Maksimović iz Zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar