ЛЕ - жријеб: Јиргене, јеси ли се најежио?! Ливерпул пред ''Жутим зидом''!

Брага - Шахтјор, Виљареал - Спарта, Атлетик Билбао - Севиља и Борусија Дортмунд - Ливерпул парови су четвртфинала Лиге Европе!

Фудбал 18.03.2016 | 16:40
ЛЕ - жријеб: Јиргене, јеси ли се најежио?! Ливерпул пред ''Жутим зидом''!

Дерби рунде свакако је меч немачке и енглеске екипе, а то ће се најмање допасти менаџеру "редса" Јиргену Клопу, који ће се за полуфинале борити проитв бившег клуба.

Клоп је после меча са Манчестер Јунајтедом изјавио да не би волео да се у четвртфиналу састане са клубом који је успешно са клупе предводио седам година, али ће ипак морати да се на Сигнал Идуна Парк врати у другачијој улози.

Две екипе су се у блиској прошлости састајале само три пута, 2001. у Лиги шампиона, први меч у Дортмунду завршен је без голова, а у другом сусрету енглески тим славио је са 2:0. У пријатељском мечу пре две године на Енфилду, Ливерпул је убедљиво славио са 4:0. Ипак и Борусија има једну победу над Ливерпулом и то у финалу Купа победника купова у Глазгову далеке 1966, када је немачки тим славио са 2:1.

Ливерпул стадион Борусије Дортмунд памти по добру, јер је 2001. године, на тадашњем Вестфалену освојила Куп УЕФА, победивши Депортиво Алавес у финалу са 5:4.

Осим споменутог "финала пре финала", за полуфинале ће се међусобно борити два шпанска клуба, Атлетик Билбао и бранилац трофеја Севиља, а Спарта, која је у четвртак шокирала Лацио, играће са Виљареалом.

Брага, која је избацила Фенербахче, поново ће морати на Источну Европу, а овога пута противник португалском тиму биће Шахтјор.

Лига Европе, четвртфинале:
Брага - Шахтјор
Виљареал - Спарта
Атлетик Билбао - Севиља
Борусија Дортмунд - Ливерпул

Коментари / 0

Оставите коментар