LE - žrijeb: Jirgene, jesi li se naježio?! Liverpul pred ''Žutim zidom''!

Braga - Šahtjor, Viljareal - Sparta, Atletik Bilbao - Sevilja i Borusija Dortmund - Liverpul parovi su četvrtfinala Lige Evrope!

Fudbal 18.03.2016 | 16:40
LE - žrijeb: Jirgene, jesi li se naježio?! Liverpul pred ''Žutim zidom''!

Derbi runde svakako je meč nemačke i engleske ekipe, a to će se najmanje dopasti menadžeru "redsa" Jirgenu Klopu, koji će se za polufinale boriti proitv bivšeg kluba.

Klop je posle meča sa Mančester Junajtedom izjavio da ne bi voleo da se u četvrtfinalu sastane sa klubom koji je uspešno sa klupe predvodio sedam godina, ali će ipak morati da se na Signal Iduna Park vrati u drugačijoj ulozi.

Dve ekipe su se u bliskoj prošlosti sastajale samo tri puta, 2001. u Ligi šampiona, prvi meč u Dortmundu završen je bez golova, a u drugom susretu engleski tim slavio je sa 2:0. U prijateljskom meču pre dve godine na Enfildu, Liverpul je ubedljivo slavio sa 4:0. Ipak i Borusija ima jednu pobedu nad Liverpulom i to u finalu Kupa pobednika kupova u Glazgovu daleke 1966, kada je nemački tim slavio sa 2:1.

Liverpul stadion Borusije Dortmund pamti po dobru, jer je 2001. godine, na tadašnjem Vestfalenu osvojila Kup UEFA, pobedivši Deportivo Alaves u finalu sa 5:4.

Osim spomenutog "finala pre finala", za polufinale će se međusobno boriti dva španska kluba, Atletik Bilbao i branilac trofeja Sevilja, a Sparta, koja je u četvrtak šokirala Lacio, igraće sa Viljarealom.

Braga, koja je izbacila Fenerbahče, ponovo će morati na Istočnu Evropu, a ovoga puta protivnik portugalskom timu biće Šahtjor.

Liga Evrope, četvrtfinale:
Braga - Šahtjor
Viljareal - Sparta
Atletik Bilbao - Sevilja
Borusija Dortmund - Liverpul

Komentari / 0

Ostavite komentar