"БиХ одлучна да настави с реформама"

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествовао је данас у Београду на конференцији „Србија и европске интеграције Западног Балкана: Размјена мишљења пред Паришку конференцију о Западном Балкану“.

Босна и Херцеговина 18.03.2016 | 12:47
"БиХ одлучна да настави с реформама"

Током обраћања је казао да је улога Србије у обезбјеђењу стабилности и просперитета у региону веома значајна, те посебно нагласио споразуме између Београда и Приштине, као и поправљање односа Србије са Хрватском и Албанијом. Нагласио је да је Србија веома битна за БиХ као сусједна земља и као један од гаранта Дејтонског споразума.

Такође, рекао је да је став Владе Србије да снажно подржи БиХ на путу ЕУ интеграција, те да подржи унутрашњи договор у БиХ о свим важним питањима од велике помоћи Босни и Херцеговини на њеном путу даљњег развоја и европских интеграција.

Шеф бх. дипломатије је подвукао да је БиХ одлучна да настави с реформама и очекује да ће побољшање пословног амбијента, конкретни резултати у борби против корупције и успјешно функционисање механизма координације у наредном периоду довести БиХ у позицију да добије статус кандидата за чланство у Европској унији до краја 2017. године.

Конференција у Београду се одржава у организацији Француско-аустријског центра за зближавање у Европи, у сарадњи с Европским фондом за Балкан, Европским покретом у Србији и Француским институтом за међународне односе из Париза (ИФРИ), с циљем сагледавања европских интеграција Србије и других земаља Западног Балкана пред предстојећи Самит земаља Западног Балкана у Паризу који ће бити одржан у оквиру Берлинског процеса, а након прошлогодишњег Самита у Бечу, саопштно је из Канцеларије за односе с јавношћу МВПБиХ.

Извор: ФЕНА

Коментари / 0

Оставите коментар