Продужен рок наплате РТВ таксе до 30. јуна

Посланици Представничког вијећа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПВ ПС БиХ) усвојили су вечерас на сједници измјену Закона о јавном радиотелевизијском систему Босне и Херцеговине по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 17.03.2016 | 22:00
Продужен рок наплате РТВ таксе до 30. јуна

Ова измјена предвиђа продужење рока за наплату РТВ таксе до 30. јуна ове године. Подржан је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о контроли кретања оружја и војне опреме у другом читању те Приједлог закона о допунама Закона о одликовањима БиХ у првом читању. Оба закона предложио је Савјет министара БиХ.

Посланици су подржали и приједлоге службене верзије пречишћеног текста Закона БиХ о извршењу кривичних санкција, притвора и других мјера те Закона о држављанству БиХ, а оба закона предложила је Уставноправна комисија Представничког дома.

Посланици су дали сагласност за ратификовање Протокола о сарадњи у тражењу несталих особа између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије који би требао допринијети проналаску у рату несталих особа. За је гласало 25 посланика, док је пет било против и шест уздржаних гласова.

Подржано је и неколико извјештаја о раду за прошлу годину међу њима Извјештај о раду парламентарног војног повјереника БиХ, а подршку су добили извјештаји о раду шест сталних тијела за прошлу годину, те извјештаји о раду шест заједничких сталних тијела оба дома ПВ ПС БиХ.

Посланици су подржали именовање замјеника главног ревизора Уреда за ревизију институција БиХ Јасмина Пилице.

Предсједавајућа Дома Борјана Кришто (ХДЗБиХ) најавила је на крају сједнице да би наредна сједница тог дома Парламентарне скупштине требала бити одржана 5. априла.

Извор: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дивља јабука

17.03.2016 22:24

Немам телевизор јер нећу да плаћам ТВ претплату оном кога уопште не гледам. Ово доживљавам као правно насиље али као појединац не могу ништа продив бандитског система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народни Посланик

18.03.2016 05:11

Е за то нам треба референдум! У Дрзавним и Ееее. Телевизијама треба да раде и Сефови и Новинари ванстранацки , народни па цемо са вољом плацати а не Терором и присилом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бнббн

18.03.2016 06:46

Ко јос плаца аналогни сигнал,од 17 јуна 2015 поготову ме не занимају,тад им је био крајни рок да предју на дигитализацију,а ево саце година јос нису то уцинили,немају основа да тразе плацање само пуцају у празно мисле народ је толио глуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

куки

19.03.2016 00:32

Па у њемачкој пример мораш плаћати ртв таксу и ако немаш ни радиа ни тв у кући.

ОДГОВОРИТЕ