"Мачка" пребачен у Падинску скелу!

Осуђеник Ален Циглер премештен из Сремске Митровице у Падинску скелу на издржавање казне. Знанац полиције од 14. године. Неколико пута, на спектакуларне начине, бежао из затвора, али и од многих полицијских потера

Србија 17.03.2016 | 17:20
"Мачка" пребачен у Падинску скелу!

Ален Циглер (37) познатији као "Човек мачка" пребачен је из затвора у Сремској Митровици у затвор у Падинској скели, како би се, према ономе што смо сазнали, спречио његов евентуални бег.

Овај Суботичанин, којем је недавно Апелациони суд у Новом Саду потврдио казну од пет година због неколико разбојништава, знанац је полиције, и то од 14. године.

"Популарност" је стекао управо бекствима из затвора, али и пред потерама. На спектакуларне начине успевао је да умакне полицајцима прескачући зидове, пентрајући се по крововима, а једном приликом је кроз прозор ве-цеа умакао из полицијске станице.

Управо та чињеница била је пресудна да буде пребачен у затвор који је по степену обезбеђења најбезбеднији и најмодернији у Србији.

Због начина на који је Циглер, који је пола свог живота провео иза решетака, у августу 2002. године побегао из суботичког затвора, где је служио казну од 12 година, добио је и надимак "Човек мачка".

Током јутарње шетње одједном се издвојио од осталих, залетео се ка зиду и као мачка почео да се успиње уз зид, придржавајући се за прозоре.

Тако је успео да дође до прозора канцеларије на другом спрату, који је разбио ногом. Затим је отрчао до прозора који гледа према улици, искочио кроз њега и побегао. Ухапшен је после недељу дана у близини границе са Мађарском.

Маја 2013. године побегао је из пожаревачког затвора "Забела", и то само пет месеци и 24 дана пре истека казне. Одавде, истина није побегао на спектакуларан начин. Једноставно, није се вратио после одобреног викенда. Четири месеца после бекства, ухапшен је због сумње да је опљачкао мењачнице у Суботици и на Палићу, због чега је и осуђен на пет година.

Током овог поступка одбрана је успела да докаже да Циглер из једне мењачнице није узео 45.000 евра, како је тврдио власник, који је очигледно видео прилику да "заради". Његов адвокат Славко Петрић је тврдио да је власник мењачнице "хтео да исфорсира одштетни захтев" наводећи да је у каси имао толики новац који у благајнама немају ни банке.

- После последњег хапшења, Циглер је једно време био у суботичком затвору, али због опасности да би могао да се понови сценарио од 11 година раније, убрзо је пребачен у београдски Централни затвор - прича наш саговорник. - На овај корак, надлежни су се одлучили кад се Циглер, чисто да им покаже како може опет да побегне, попео на жице. Мало је рећи да је запосленима у суботичком затвору лакнуло кад су му видели леђа.

Циглер је овде био под "посебним третманом" кад је имао посете:

"У пратњи петорице стражара довођен је везан. Кад би га увели у просторију за посете, скидали су му лисице, али се не би одвајали од њега. Било му је забрањено да седи поред прозора, иако су на њему решетке. За њега је било "резервисано" место близу врата, испред којих је наравно увек неко стајао. Што је сигурно, сигурно".

Под великим мерама обезбеђења одвожен је из Београда на суђења у Суботицу и враћан назад.

"У том периоду на здању у Бачванској улици стављена је бодљикава жица", истиче наш саговорник, напомињући да су неки склони да верују да је стављена управо због њега.

Током последњег суђења, о Алену Циглеру је могло да се чује да је имао веома тешко детињство. Наиме, сведочила је жена која га је заступала приликом продаје стана, наслеђеног током његовог боравка у Забели, и код које је стајао новац.

Испричала је да га је упознала кад је био дете, да је растао у несређеној породици у којој је био малтретиран. Навела је да је јако пажљив према њој, јер јој за сваки рођендан и 8. март шаље цвеће.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тај је

17.03.2016 19:32

Ко створен за парове да им казе како се бјези и ако од њих побјегне онда је полозио

ОДГОВОРИТЕ